RIKTIG UTSTYR: Valget av stang og snelle kan få betydning for totalopplevelsen.
Reisesettet: Så lenge du får den med i din koffert, er det en reisestang for deg. Snellene bør også være små og robuste. Snelle Shimano Torium 20, stang Lawson Powerjigger 7´ Snøre.
Dorgesettet: For de som dorger mye, lønner det seg å kjøpe en rent sett til formålet. Stengene er robuste, snellene har telleverk og de står godt i alle former for stangholdere. Rimelige i innkjøp.
Pilkesettet: Med røff snelle og kort og stiv stang passer dette bra for dem som bortimot aldri bruker agn. Det egner seg bra til tunge pilker akkompagnert av gummimark eller andre opphengere.
Allroundsettet: Stengene er i utgangspunktet rene agnstenger fra 6–8 fot, og snellene kan egentlig nesten være hva som helst – så lenge de rommer nok line. Stengene er robuste nok for pilk ske, men gir en ny og mykere dimensjon over ...
DRIVVERKET: Valg av snelle kan være noe av det mest avgjørende når du velger fiskeutstyr.
Typisk allround og rimelig havfiskesnelle: Med stjernebrems, snørefører og knarr. I dette typiske segmentet finner du alt fra elendige varianter til topp sneller som fungerer i årevis. Priser fra 600&
Du betaler aldri for mye for en god snelle: Penn International er en av verdens mest anerkjente og brukte havfiskesneller. Den robuste aluminiumsklossen tåler alle verdens fiskeslag og kommer i alle størrelser
ALT FOR EN GREI PENGE: Shimano har med sin siste utgave av Torium laget en snelleserie som har alt hva en erfaren fisker kan drømme om. Snella dekker alt fra lett fjordfiske til kveite. Denne har også
Rask utveksling: Norske Prey har klart kunststykke å lage høykvalitets havfiskesneller som proffene digger. Denne er rigget for torsk og kveitefiske på grunt vann, med tykk 0,40mm Sufix Rosa multifilament.
RESULTATER: Riktig fiskeutstyr gir mye glede og selvfisket mat på bordet.
VALG AV STANG: Kort pilkestang (fra venstre), firedelt reisestang med kraftig snellefeste, trollingstang og en allroundstang.
Telleverk: Slik ser et telleverk ut på en klassisk havfiske- eller trollingsnelle. Dypden vises i displayet.
evt bildetekst båt

Velg riktig stang og snelle

Feil utstyr og lavt kunnskapsnivå er for mange et hinder for godt fiske og hygge i båten. Heldigvis er båtfiske oftest enkelt å lære, og i denne artikkelen skal vi hjelpe deg å velge riktig stang og snelle.

Publisert Sist oppdatert

Normalt båtfiske krever ikke mye utstyr. Med tre fiskesett kan du fiske nesten alt det som havet har å by på. Alt fra hvitting på grunna, storkveiter på sanddynene eller brosme og skater i dypet.

Er du svært aktiv, vil du av praktiske årsaker ende opp med flere stenger. Disse rigges for ulike fiskestiler og står klare til dyst når man skal skifte dyp eller art. Slik spares tid, og mulighetene for å finjustere fisket gir mer av ønsket fiskeslag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER