Båtfestival på Tjuvholmen

Siste helg i april inviteres bransje og publikum til båtfestival på Tjuvholmen.

Publisert Sist oppdatert

–Tjuvholmen er Oslos nyeste bydel. Med sin unike arkitektur, sjønære beliggenhet og serveringstilbud i verdensklasse er den som skapt for en båtfestival, sier daglig leder Mikkel Thommessen i Oslo Boat Show.

Siste helg i april lover han båtfestival med vannlek, der også bransjen får anledning til å vise seg frem med båter og utstyr og aktiviteter.

– Her blir det Stand Up Padling-konkurranse på kanalene på Tjuvholmen, matchseiling i havnebassenget og mange andre spennende aktiviteter for barn og ungdom. Vi vil lage en båtfestival for hele familien midt i Oslo Sentrum, i Tjuvholmens vakre arkitektur. Dette blir ikke en tradisjonell båtutstilling, men et sted bransjen kan møte publikum, og vise båtlivet til nye målgrupper. Bransjen trenger å vise seg frem på nye måter og på nye arenaer, sier Thommessen.

– Vi håper på en folkefest. Tilbakemelding fra kunder og bransje har vært bra for de to siste årene med Oslo Boat Show. Tjuvholmen har et fantastisk utvalg av serveringssteder, og har meget god parkeringskapasitet, samt rett ved offentlig kommunikasjon, tog og flytog, avrunder Marius Kragstad.

Kajakksprint på kanalene

Kajakksprint på kanalene

En av hovedattraksjonene på Oslo Boat Show blir Kajakk Sprint, en 150 meters duellpadling i kanalen mellom Aker Brygge og Tjuvholmen lørdag 26. april.

OL-mester Eirik Verås Larsen skal skape fart og spenning under Oslo Boat Show på Tjuvholmen.

– Kanalen mellom Aker Brygge og Tjuvholmen, er perfekt for kajakksprint. Her kan publikum følge padlerne fra begge sider av kanalen fra start til mål. , sier Verås Larsen som tror på nærmere 100 deltakere. Regattaen starter med en prolog der de beste på tid går videre til utslagsrunder med to båter i hvert heat. Vinneren av den siste duellen blir stående igjen som vinner av konkurransen.

Verås Larsen deltar også i Oslo Boat Show som utstiller av kajakker og vil gi padleinstruksjon til interesserte publikummere.

– Etter at Oslo Water Games slo seg sammen med Oslo Boat Show ligger alt til rette for en feiende båt- og vannsportsfestival ved Tjuvholmen den siste helgen i april. Jeg håper både bransje og publikum slutter opp om dette initiativet til å skape entusiasme for båtlivet i Oslo, sier daglig leder Mikkel Thommessen.

Powered by Labrador CMS