Båtbransjen 2019

SALG: Båtforhandlerne har hatt vekst i salget de siste årene, men resultatene går ned.
SALG: Båtforhandlerne har hatt vekst i salget de siste årene, men resultatene går ned.

Båtforhandlerne har vekst i salget

Båtforhandlerne har hatt vekst i omsetningen de siste tre årene, men resultatene er samtidig blitt dårligere. Se Båtlivs oversikt over økonomien til 60 forhandlere.

Publisert Sist oppdatert

Båtliv har undersøkt økonomien hos 60 forhandlere av båter langs hele kysten av Norge. Omsetningen har vokst 14 prosent i løpet av de tre siste årene til 2,55 milliarder kroner i fjor, men lønnsomheten har gått ned. I 2016 dro forhandlerne inn et samlet driftsresultat på 106 millioner kroner, mens det i fjor var på 90 millioner kroner, det vil si en nedgang på 15 prosent.

Tre forhandlere har falt fra i denne perioden, så tallene for 2016 omfatter 57 bedrifter. Alle er aksjeselskaper og tallene er hentet fra offisielle regnskapsopplysninger, og dette er ikke en komplett liste over samtlige forhandlere i Norge, men en oversikt over forhandlere som er aktive på finn.no, og som vi har fått innspill til fra Norboat. Importørene er ikke med i denne oversikten, vi lager en egen for dem.

Tilsammen omsatte de 60 forhandlerne altså for 2,55 milliarder kroner i 2018. Det gir en snittomsetning på 40,5 millioner kroner. Største forhandler omsatte for 173 millioner og minste for 3,8 millioner. Vel og merke ligger også en del annen virksomhet innen de 2,55 milliardene. Enkelte på listen driver med både båt og bil, andre driver også marina og tilbyr service og andre tjenester.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS