Økonomi i båtbransjen

ØKER: Saga Boats bygger båter på Selje, og opplever sterk vekst i produksjonen
ØKER: Saga Boats bygger båter på Selje, og opplever sterk vekst i produksjonen

Saga kan levere båt til sommeren

Ordreboken fylles opp for Saga Boats på Selje, men Vestlandsbedriften kan fortsatt levere båt til neste sommer.

Publisert Sist oppdatert

Saga Boats økte i fjor omsetningen med 42 prosent til 59,5 millioner kroner. Også driftsresultatet på 1,9 millioner kroner var opp fra året før. Selskapet har gått med beskjedne overskudd alle de siste fire årene, og er nokså solid.

Er dere fornøyde med fjorårets resultat og omsetning?

–Omsetningen ble akseptabel, men resultatet ble noe lavere enn ønskelig, sier daglig leder Sølve D. Refsnes i Saga Boats.

Hvordan blir 2020 sammenlignet med 2019, er det vekst i omsetning, og er det bedring av driftsresultat?

–2020 blir omtrent som 2019 i omsetning, men med bedring i driftsresultat

Hvilke modeller solgte dere mest av i fjor? Hvilke selger dere mest av i år?

–Halvplanende båter selger alltid bra, og våre toppselgere er Saga 325 og vår nye Saga 330 HT og SunTop. Omsetningsmessig ble det også et betydelig bidrag fra Saga 385 og Saga 390 HT.

Hvordan forventer dere at salget vil være i 2021, og hvilke båttyper og modeller forventer dere at vil selge bra neste år?

–Vår ordrereserve er betydelig bedre enn i starten på 2020, så 2021 tegner til å kunne bli bra. Ordreboken begynner å fylles opp, men det er fortsatt mulig med levering til sesongstart ved bestilling nå.

Klarer dere å opprettholde full produksjon i disse koronatider? Får dere delene og servicen dere trenger fra leverandørene?

–Vi har ut fra dagens bemanning god utnyttelse. Periodevis har det vært utfordringer med leveranser fra leverandørene, men det har nå bedret seg.

Hvilke trender generelt ser dere i båtmarkedet nå?

–Kundene etterspør kvalitet og er bevist på at produsenten kan yte service i ettertid mht deler, utstyr og service, sier Refsnes.

Powered by Labrador CMS