Barnevennlig båt

Buede linjer i innredningen og en høy rekke rundt akterdekket, gjør Skorgenes Nordic egnet for ferie med barn.

Publisert

Dag 4 på testtur med Skorgenes Nordic

–    Pappa kan ikke vi også få en slik båt, spør Ole Jørgen Sævold (12), som besøker oss om bord i Skorgenes Nordic i Kristiansand. Barna legger raskt sin elsk på båten. Tidligere har vi hatt besøk av tenåringer som straks falt for badeplattformen, og som fort fant ut at flybridgen er det perfekte stupetårnet. Med våtdrakt lar ikke ungene seg stoppe av kaldt vann i sommer.

De mindre barna fant seg fort til rette i den store sengen i forpiggen, som raskt ble omgjort til lekegrind med plass til mange barn.

Etter vår mening er Skorgenes Sonic en barnevennlig båt. Først og fremst på grunn av det store akterdekket med høy rekkekant rundt hele akterdekket. Her er det god boltreplass for store og små, og den høye kanten gjør dekket trygt. Med kalesjen oppe blir akterdekket et ekstra oppholdsrom.

Skorgenes legger vekt på design med buede linjer. Dette har ikke alene en estetisk funksjon: Buede linjer betyr at det ikke er skarpe kanter eller hjørner inne i båten. Også dette er en stor fordel for sikkerheten, særlig når båten beveger seg i bølgene, og både store og små kan bli ustøe på bena.

På flybridgen må man imidlertid passe godt på ungene. Det er lav kant og langt ned. Heller ikke fordekket er noe sted for barn. Dekket buer nedover og er glatt. – Her kunne det med hell vært antiskli belegg, kommenterer et av våre mannskaper på baugen under tillegging til brygge.

Nå ligger vi i Kristiansand gjestehavn. I går var vi i Dyreparken. Klaus Kristensen i Kristiansand gjestehavn kan fortelle at svært mange av båtturistene i byen har Dyreparken på programmet. ¬– Jeg har anslått at båtturistene i løpet av sesongen legger igjen ca 13,5 millioner kroner i Kristiansand, og mye brukes i Dyreparken, har han uttalt til Båtliv.

Også for oss rant kronene fort i Dyreparken i går. Det koster 290 kroner for en voksen å komme inn. Med pølser, is og effekter renner pengene ut.  Men det er en stor og imponerende dyre- og fornøyelsespark. Kaptein Sabeltann på 2 år har nå mønstret på hos oss.

Powered by Labrador CMS