Barnas favoritthavn

Den fjerde havnen vi var innom med vår reportasjebåt på Vestlandet ble ungenes favoritthavn, og vi skjønner hvorfor.

Publisert

– Se der da, en lekeplass, sier ungene i kor når vi legger til i gjestehavnen i Askvoll. Dette er en oppgradert gjestehavn, som dessverre fortsatt er under oppgradering nå i julig, og derfor ikke kan by på fullverdige sanitære forhold. Men gjestehavna blir utvilsomt bra når alt står ferdig. Her er det strøm, vann, toalett, muligheter for trådløs internettilkobling og etter hvert dusjmuligheter. Dessverre får vi ikke dusjet i båten ettersom vannpumpa er gåen. I Askvoll er det to gjestehavner, og det er mulig å gå bort til den andre for å ta seg en etterlengtet dusj.

Askvoll er et sted hvor fjordene møtes, med trange sund, åpent hav og rikelig med øyer, holmer og skjær. En mulighet, om man ikke har små barn med seg, er å ta båten til Aldenm en øy litt vest for Askvoll, og gå opp på Den Norske Hesten. Det sies at det der bys på utsikt som tar pusten fra deg. Sola skinte og himmelen var blå da vi våknet i Askvoll, og barna ville selvfølgelig ha seg et bad, noe det var tilrettelagt for ved gjestehavna. Alternativt, om man har bedre tid er det en sandstrand på Aralden, en øy litt sørvest for Alden.

Hvis man har lyst på å bevege seg litt etter å ha lagt til i gjestehavna er det også gode turmuligheter fra Askvoll. Det er merket en sti Prestmarka og oppover Askdalen, og for de som ønsker større utfordringer finner man gode fiskevann på innlandet og utsikt over hele Sogn og Fjordane.

Powered by Labrador CMS