FORNØYD: Vegar Flo i Båtfolk på Facebook.
FORNØYD: Vegar Flo i Båtfolk på Facebook.

Arrangerer Barnas Dag på fjorden

Til helgen blir det båttur rundt Håøya i Oslofjorden for barn som ikke har det så lett.

Publisert Sist oppdatert

Søndag arrangerer Vegar Flo i Båtfolk på Facebook Barnas Dag på fjorden.

–      Vi starter i gjestehavnen i Drøbak og ferden går i skjærgården rundt Håøya.

Populær bukt på Håøya i Breviksfjorden
Populær bukt på Håøya i Breviksfjorden

Det blir strandhugg med grilling og krabbefiske, og Redningsselskapet sørger for mye morro med RIB, vannski og tube, sier Flo.

Det er over 50 påmeldte inklusive foreldre. De fleste er aleneforeldre med flere barn, kun to er med begge foreldre, forteller Flo.

Han sier at det hele startet med at han ville gjøre noe for barn som ikke har det så greit, og tenkte at han skulle invitere med seg så mange han kunne på båten sin. Da dette ble kjent var det flere som ville være med, og nå er det 15 båter som samles i Drøbak til helgen for å gi barna noen nye opplevelser og forhåpentlig gode minner.

– Ikke alle barn har det så bra som vi liker å tro. En tur på fjorden er en luksus mange tar for gitt, men som andre bare drømmer om, sier Flo.

­– Da det ble mulig å ta med mange, kontaktet jeg noen frivillige organisasjoner som hjalp meg med å komme i kontakt med barn. Deretter fikk jeg med meg aktører som ville bidra, som Redningsselskapet, Rema 1000, Meny, Akvariet i Drøbak, Nobina Busselskap og Fornebu Event, som alle sørger for at dette blir en gratis og morsom dag for alle, sier Flo.

Besøk siden til Barnas dag med Båtfolk på Facebook her.

– Det ser ut til at vi er litt uheldig med været om ikke yr tar feil, men alle båtførere er enige om at det finnes ikke dårlig vær, avslutter han.

Barnas Båtliv vil dekke arrangementet. Barnas Båtliv er en kanal på Youtube og Instagram. Du kan se videoreportasjer fra Barnas Båtliv her.

Turen går til Håøya i Oslofjorden
Powered by Labrador CMS