MIKKELS HJØRNE:

Seiling – bedre enn sitt rykte

Publisert Sist oppdatert

Den nyvalgte idrettspresidenten, Berit Kjøll, har som en av sine viktigste saker på programmet å senke terskelen for barn og ungdom for å komme inn i idretten. Seiling er opplagt en av de mest kostbare, men sammenlignet med andre idretter er inngangsbilletten til seiling ikke avskrekkende. Den er bedre enn sitt rykte. Likevel er det ting å gripe fatt i.

Foreldre, klubber og organisasjoner som vil trekke flere til sporten må hele tiden rette oppmerksomheten mot kostnader, og det må synliggjøres at det er flere veier til å være aktiv seiler enn å eie båt selv.

Alle som seiler vet at sporten har mange positive sider. Seiling etterlater seg få eller ingen miljøfotspor, og seilerne oppdras til selvstendighet og skjerper evnen til å tenke selv. Disiplin, fysisk trening, krav til vedlikehold av utstyr, seiltrim og evnen til å tenke strategisk og taktisk bidrar til at seilere ofte gjør det godt i andre deler av livet når seilingen er mindre viktig. Derfor er det god grunn til innvie så mange som mulig i seilsportens gleder, og bidra til at interessen holdes ved like uansett på hvilket nivå man måtte velge å legge listen på et senere tidspunkt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS