Banebrytende fra Beneteau

Beneteau vil garantert bli godt besøkt under året BOOT i Düsseldorf. Deres verdenspremeiere på Monte Carlo 50 vekker i så fall berettiget oppmerksomhet.

Publisert

Den er turkis og vises godt der den troner som en av de største i hall fire. Fargen, sammen med rett stevn, nytt undervannsskrog og store runde vinduer i skrogsiden, gjør at den skiller seg ut.

Innvendig gjør den også det. Her har man valgt enorme vindusflater, meget sjenerøse romdisposisjoner. Salongen er inndelt i flere soner, og det er skap-plass fra gulv til tak. Det som likeve slår oss når vi rusler rundt på messen er hvor mye landbaserte designere som etter hvert får innpass hos båtprodusenetene. Dette er på godt og vondt, og vi lar oss både imponere og bedra en smule. Avrundede hjørner er tydeligvis ut. Materialvalget er likevel morsomt å følge hos de forskjellige designerne. Noen tør å prøve helt nye løsninger. Det har de gjort i Beneteau Monte Carlo. Alle dørhendler er skiftet ut med håndtak i skinn. Det var faktisk både godt og funksjonelt å holde i.

Den er nok først og fremst en modell som er ment for kunder rundt middelhavet. At den har to meget store lugarer som gir både reder og mannskap hver sine private oppholdsrom. Det er bad til hver av lugarene. Bak er det plass til ”drittungene” eller innleid skipper om man har råd til slikt.

Flybridgen er stor og her har man tumleplass nok til både soling og matlaging. Det er et eget pantry med vask og grill like bak førerplassen.

– Man har hentet materialer og tekniske løsninger fra storesøstrene i Monte Carlo Yachts, og samme designer, som er Nuvolari & Lenard. Båten er ment å konkurrere med de etablerte engelske og italienske flybridgebåtene, forteller Per Øyvind Iversen i Normar til Båtliv. Normar er den norske importøren av Beneteau motorbåter med innenbordsmotor.

Spesifikasjoner:

Lengde: 15.20 m – 49’10’’

Bredde: 4.29 m – 14’1’’

Vekt: 13 200 kg – 29,093 lbs

Dyptgående: 0.91 m – 3’

Drivstofftank: 2 x 650 L – 2 x 172 US Gal

Vanntank: 2 x 330 L – 2 x 87 US Gal

Maks motor: Volvo IPS 500/Volvo IPS 600

CE: B14/C16/D16

Powered by Labrador CMS