Bambuskull tørker opp

Fukt og dårlig lukt er et kjent problem i båt, spesielt under vinteropplaget. Løsningen på problemet kan være så enkelt som en pose med bambuskull.

Publisert

Bambuskull egner seg godt som lukt- og fuktfjerner fordi strukturen i kullet gjør at det samlet har en stor overflate hvor partikler kan feste seg. Det gir bambuskullet en effektiv ”oppsugende” egenskap, skriver importøren Wee Caravan System AS i en pressemelding

At kull fra bambusplanten har en unik evne til lukt- og fuktfjerning, er en kjent sak i Kina. Men når kineserne bruker kull, er det i den vestlige verden mest vanlig å bekjempe uheldig odør med parfymebeholdere eller liknende produkter.

Hold båten tørr

I båten er fukt en konstant utfordring, og dårlig lukt under dekk er det ofte vanskelig å bli kvitt. Bambus kullpose skal være en efektiv måte å fjerne både fukt og dårlig lukt i båten. Posene kan brukes også andre steder der behovet melder seg, som i treningsbagen, i sko, i garasjen, i bilen, på hytta eller campingvognen, der fukt ofte kan medvirke til dårlig lukt.

 

Posene kan brukes flere ganger, men når kullet er mettet må posen luftes og tørkes. Det gjøres enkelt ved å legge posen i sola, gjerne utendørs om det er varmt.

Bambus kullpose leveres i fem forskjellige størrelser og farger, og koster fra kr. 50 pr. stk. For mer informasjon, se www.weecaravan.no

 

Powered by Labrador CMS