BÅTBLAD: Bådmagasinet kjøper Bådnytt, og skal danne ett sterk båtblad i Danmark.
BÅTBLAD: Bådmagasinet kjøper Bådnytt, og skal danne ett sterk båtblad i Danmark.

Kun ett båtblad igjen i Danmark

Bådmagasinet kjøper konkurrenten Bådnyt, og satser på synergieffekt.

Publisert Sist oppdatert

Bådnyt er det gamle etablerte båtbladet i Danmark som i stadig større grad har merket konkurransen fra Bådmagasinet. Bådnyd har bytter eier en rekke ganger, og for to år siden gikk også redaktøren etter at eieren ikke viste interesse for digital satsning. Nå gir Nordjyske Medier opp, og selger Bådnyt til konkurrenten.

Bådmagasinet hat også en rubrikktjeneste som har gitt inntekter. Bladet er eiet av Søren Øverup som også er sjefredaktør. Både Bådnyt og Bådmagasinet er magasiner som omtaler både seil og motorbåter.

Bedre båtblad

– Vi tar det beste fra to gode blader, og gir oss muligheten på å fokusere på høy kvalitet og stor variasjon på innholdet. Torsten Rasmussens «Gjør det selv-artikler» i Bådnyt som nærmest har fått kultstatus blant seilere. Sammen med en god miks av det øvrige innholdet fra de to bladene vil leserne få det beste av det beste, uttaler sjefsredaktør Søren Øverup i Bådmagasinet.

Satser digitalt

– Det er ressurskrevende å produsere kvalitetsjournalistikk, mener Øverup. De to bladene vil også satse digitalt, og det blir en enda viktigere faktor i fremtidens strategi.

Det vil bli publisert egne artikler bare på nett som kun vil være tilgjenglig for abonnenter, opplyses det. Den nye strategien vil dermed ligge tett opp til hva SEILmagsinet og Båtliv gjør i Norge.

Samarbeid over landgrensen

Både SEILmagsinet og Båtliv har samarbeidet med både Bådnyt og Bådmagasinet i lengre tid, bla med Torsten Rasmussens «Gjør det selv-artikler». Mens både Bådnyt og Bådmagasinet har publisert artikler fra SEILmagsinet og Båtliv.

 

Powered by Labrador CMS