Båtnytt legges ned

Magasinet Båtnytt blir en del av Praktisk Båtägande fra og med januar 2019, og følger dermed en trend hvor stadig flere båtblader blir borte.

Publisert Sist oppdatert
Båtnytt legges ned fra nyttår.
Båtnytt legges ned fra nyttår.

Magasinet Båtnytt blir en del av Praktisk Båtägande fra og med januar 2019, skriver det svenske foreningsbladet Båtliv. Dermed forsvinner enda et båtblad fra det svenske markedet. Tidligere har Vi Båtägare gått inn i Båtnytt, mens Segling ble lagt ned i 2013. Norske SEILmagasinet er nå det eneste rendyrkede seilbladet i løssalg som utgis i Skandinavia.

Egmont skriver i en pressemelding følgende: – For å være sterke på det tøffe båtbladmarkedet samles fokus nå i én tittel gjennom å la Båtnytt inngå i Praktisk Båtägande.

Båtnytt ble startet under den store båtboomen på 60-tallet. Bladet var kjent for sine dyktige og fargerike journalister, som var med å prege det svenske båtlivet i mange tiår. I storhetstiden kom Båtnytt ut i et opplag på over 50.000 eksemplarer, skriver svenske Båtliv.

Båtnytt følger dermed en trend vi har sett i Europa og USA hvor mange båtblader er blitt lagt ned eller slått sammen de siste årene. I Danmark ble Bådnyt og Bådmagasinet nylig slått sammen. Bakgrunnen er svikt i annonseinntekter og nedgang i løssalg, som følge av både strukturendringer i mediebransjen og nedgangskonjunkturer i båtbransjen de siste ti årene.

Les også: Kun ett båtblad igjen i Danmark

Powered by Labrador CMS