Vant etter påkjørsel

– Victory 7 kjørte i oss, og én av oss måtte gi seg. Vi ga oss ikke, og derfor vant vi, sier throttlemann på «Jotun» Jørn Tandberg.

Publisert

STORT BILDE: Seiersparade for Inge Brigt Aarbakke og Jørn Tandberg. Foto t.h: Aarbakke gliser fra øre til øre, også etter det obligatoriske badet etter premieutdelingen.

Arendal;

Dagens VM-runde for Class 1-båter ble gradvis mer og mer nervepirrende for publikum etterhvert som løpet nærmet seg slutten.

Det begynte med at Dubai-båtene «Victory» 1 og 7 ikke uventet gikk frem i tet rett etter start, med «Jotun» på tredjeplass. Men allerede etter at den norske båten tok en longlap etter fjerde runde, og dubaibåtene gjorde det samme på runden etter, var det det «Jotun» som kom først gjennom sundet etter den første «Victory»-båten.

Påkjørt av konkurrenten

Men så begynte moroa for alvor, i det den norske båten stadig spiste opp mer og mer av avstanden til lederbåten.

– Vi lå først på tredje, og tok igjen den første båten etter en longlap. Etter dette, da det var rundt fem runder igjen, tok vi igjen den neste båten ved den innerste bøya. Her var det kun plass til én av oss. «Victory 7« kjørte inn i oss, og en av oss måtte rett og slett gi seg. Det var ikke plass til begge, forteller den nybakte verdensmesteren, som også for to år siden vant med «Jotun» under Arendal-VM. Den gangen sammen med Christian Zaborowski, som i år fulgte løpet fra tribunen.

Nervøs eier

Om publikum fikk seg noen nervepirrende minutter før seiersjubelen kunne slippes løs var ikke de alene: Også «Jotun»-eier Andreas Ove Ugland innrømmet at han var svært spent.

– Jeg var veldig nervøs på slutten, sa Jotun-eier Andreas O. Ugland under seierseremonien i Pollen i ettermiddag.

Dagens løp sto i sterk kontrast til gårsdagens, da arrangementet måtte avlyses på grunn av kraftig regnvær og vind. I dag skinte solen, og publikum kunne glede seg over både sydlandsk folkestemning og spennende underholdning.

Se vår store bildespeseial fra løpet, stemningen og premieutdelingen i Arendal.

Powered by Labrador CMS