Trebåtfestival åpner opp

Risør trebåtfestival utvides i år med én dag. Deltagerne vil møte en festival uten gjerder og  inngangspenger.

Publisert

- Festivalen har i år valgt å gå andre veier ved å dra byen inn i festivalen, og festivalen inn i byen. For første gang i hele festivalens historie vil publikum møte en åpen Risør Trebåtfestival – de vil møte en festival uten inngangspenger og uten gjerder.  Dette tiltaket fører til at hele Risør og byens omgivelser blir effektivt og givende tatt i bruk, melder festivalsjef Tove Esnault i en pressemelding.

Festivalen vil by på mer enn 30 forskjellige konsertopplevelser og arrangementer rundt omkring i byen. Det vil i år bli lagt vekt på et mangfold av stemningsrike opplevelser, som bryggedans, konserter med tema «Erik Bye», shantykor og teaterforestilling i tradisjonsrikt trebåtbyggeri. En av årets store opplevelser vil bli fremføringen av «Terje Vigen» på Stangholmen Fyr mens solen går ned i havet et sted. For de yngste vil det bli sjørøvertokt, klatrevegg, aktiviteter rundt leirbål og kino med «Elisa – den lille redningsskøyte».

Ved Moen Trebåtbyggeri kan man i år bli vitne til et historisk tilbakeblikk i form av et teaterstykke om båtbyggermiljøet. Teaterstykket vil bli fremført i en av de gamle båtbuene, hvor historien virkelig sitter i veggene og skaper den riktige stemningen.

I år kan Risør Trebåtfestival i tillegg love en levende og variert håndverksgate med aktive trebåtbyggeri, repslagere, bødker, kunstferdig tauverk, smed og mye mer. Lørdagskvelden inviteres det til bryggedans på Dampskipsbrygga, hvor dansebandet Rainbow spiller til dans med dekket på Alta som scene. Festivalpass gir adgang til de fleste konserter og aktiviteter, melder arrangørene

Powered by Labrador CMS