Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Mosegrodd rekord består

Dag Rasmussen og Jarle Langemyr vant offshore-racet til Danmark, men slo ikke rekorden.

Publisert

HOVEDBILDET: Rasmussen og Langemyr i Goldfishen som vant den første Skagerrak Across for 40 år.

Tvedestrand;

Rasmussen og navigatør Langemyr gjennomførte etappen fra Tvedestrand til Hirtshals på 1 time, 27 minutter og 16 sekunder. Underveis fikk båten, en Goldfish 36 P1 Supersport, en liten skrens og gasshendelen ble noe bøyd uten at dette bød på problemer.

Hjemover gikk det tyngre i de inntil to meter høye bølgene, som kom fra elle kanter utenfor nordspissen av Danmark.

Etappetiden tilbake til Norge endte på 1 time og 43 minutter blank. Sammenlagttiden ble 3 timer, 10 sekunder og og 16 sekunder.

Rekorden til Petter Marcussen og Audun Tegdan er på 2 timer og 48 minutter, satt på flatt vann for ca 30 år siden.

Turbåt i offshore race

– Det var mye mer sjø på hjemturen, så vi reduserte farten fra noen og 50 knop til 30-40 knop. Men det slo godt i bølgene likevel, understreker kristiansanderen, som gir honnør til Goldfish for at utstyret holdt hele veien.

Til vanlig brukes Goldfishen som familiebåt for småbarnspappa Rasmussen.

– Fire av setene er fjernet for å tilrettelegge for familieturer, forteller Rasmussen.

Sikter høyt

Nå sikter kristiansanderen  seg inn mot  Cowes-Monte Carlo Race i 2013.

Racet regnes som et det tøffeste av offshore-racene for motorbåter, og går som navnet sier fra Cowes i England til Monte Carlo.

– Depositum er allerede betalt, smiler Skagerrak-vinneren.

Og dette er intet unntak.Flere av båtene som deltar i Skagerrak Across brukes først og fremst som raske turbåter, og er ikke bygget for offshore race i bølger. Dette kom godt til syne på resultatlisten. Kun 3 av de 10 startende båtene kom til mål med godkjent tid. Andreplassen gikk til britiske Gordon Compton, som gjennomførte to nesten idetiske etapper med sin 315 hesters RIB 26 på tiden 3.55, 17

FRISK DEBUT: Rasmussen og Langmyr vant i sitt første offshore race. Det ga mersmak. Foto: Ørjan Krogh Hansen.