Lundekvam vil sette båtrekord

Fotballspilleren Claus Lundekvam vil sette ny rekord over Skagerrak når båtløpet ”Skagerrak Across” går av stabelen lørdag neste uke.

Publisert

Claus Lundekvam stiller til start i en 36-fots Nortech  med to 1075 hk Mercruisermotorer. Ifølge arrangør Dag Twist i Tvedestrand Racing Klubb er båten god for 140 knop. Twist er imidlertid ikke overbevist om at Nortech er solid nok til å fullføre løpet fra Tvedestrand på Sørlandet til Hirtshals i Danmark raskere enn spesialbygde racerbåter.

–    Jeg tror Lundekvam kan få problemer med Christian Zaborowski og Eskild Ottesen som kjører den tidligere offshore 1-båten til Eduardo Polli. Denne er bygget om for å sette rekord fra Tromsø til Svalbard senere i år, og Zaborowski er en erfaren båtkjører, sier Twist.

Båtliv var med på første prøvetur med Offshorebåten. Se bilder og omtale her.

Andre favoritter er den lokale forretningsmannen Andreas Ove Ugland og Jan Hillestad som kjører en Buzzi 32 med 850 hk Mercruiser. Også festivalarrangør Toffen Gundersen stiller til start i dette løpet, hvor det er om å gjøre å kjøre fortest fram og tilbake til Danmark. Jan Zaborowski er Christians far og også han er påmeldt med en Buzzi.

25 båter

Løpet starter i Tvedestrand lørdag 12. juli 2008, kl 0900. Arrangørene venter at vinnertiden vil ligge under 2,5 timer tur-retur om forholdene er gode.  Twist mener at deltagere som klarer å holde over 60 knop i snitt uten at båten faller fra hverandre har gode sjanser for å vinne. Det konkurreres i fire klasser, men det gjeveste kampen står om å være aller hurtigst.

 

Deltagerbåtene må ha minimum størrelse på 27 fot, og krav til dobbelmonterte motorer i standardklassene. Minimum hastighet er 50 knop.  25 båter stiller til start i år.  Den minste er 27 fot og den største er 48 fot. Løpet er et jubileumsløp for Tvedestrand Racing Klubb, som i år er 80 år. Dette løpet er blitt arrangert tidligere i årene 1967 til 1972, og Twist håper tradisjonen kan vekkes til live igjen.

Han sier at sikkerheten for deltagere og publikum er avgjørende. Tvedestrand Racing Klubb har 150 mann i sving i forbindelse med båtløpene neste helg, og de har fått hjelp fra den danske marinen  og sjøredningstjenesten, som følger løpet med helikoptere,  RIB-er og båter.

–    Den norske marinen og kystvakten kunne ikke tille på grunn av ferie,  sier Twist, som håper på godt vær når løpet skal kjøres lørdag 12. Juli. I øyeblikket sliter han med å skaffe nok bensin til depotet i Hirtshals. Nortechen bruker 700 liter bensin i timen, så noen utpreget miljøsport er dette ikke.

Powered by Labrador CMS