Jotun raskest på trening
Jotun raskest på trening

Jotun raskest på trening

Jotun med Inge Brigt Aarbakke og Jørn Tandberg knuste all motstand under gårsdagens trening i Arendal. Om få timer skal de vise om den røde hjemmefavoritten også kan vinne dagens pole-position kjøring.

Publisert

STORT FOTO: Inge Brigt Aarbakke og Jørn Tandberg var raskest. Foto: Tordis Ødbehr.

Med tiden 3.20.51 slo de VM-lederen Victory 1 med nesten tre sekunder på den beste av gårsdagens treningsrunder. Hver runde er 5.62 nautiske mil lang, og er i år gjort enda kortere for at publikum skal kunne se båtene oftere.

Jotun har mye å forsvare på hjemmebane. For to år siden vant samme båt, men med  Jørn Tandberg og Christian Zaborowski  cockpiten, runden i Arendal. En populær seier som mange kunne tenke seg en repetisjon på.

Jotuns argeste konkurrenter er Victory 1 og ikke minst Qatar 96 med Sheikh Hassan Al Thani og Steve Curtis ved spakene. Disse teamene krangler høylydt for tiden og sistnevnte fikk utdelt et gult kort etter ”grisete” kjøring under runden i Moskva. Et kort som sjeiken velger å ignorere fordi de mener klagen kom alt for sent. Qatar beskylder også  Dubai-gutta for å ha elektroniske løsninger om bord som skaper splid i miljøet, og ikke fremmer sportens beste.

Powered by Labrador CMS