Padler langs Sørlandet

I Risør treffer vi to tøffinger på padletur i kajakk fra Arendal til Tønsberg.

Publisert

 – Nærheten til naturen og dyrelivet. Og så er det en fin måte å holde seg i for på. Det svarer Thomas Johansen og Rolf Kristoffersen når Båtliv spør om fordelene ved å feriere i kajakk.

De to kameratene fra Tønsberg er på padletur fra Arendal til Tønsberg når Båtliv treffer dem i Risør i det skydekket er i ferd med å lette og vinden har løyet.

Utstyr

– Vi måtte gi opp å runde Sildeodden torsdag. Sterk vind og store bølger slo i mot oss, så vi padlet til inn til Nipe og fraktet kajakkene et stykke over land, forteller de to sporty karene.

Med i kajakkene har de alt de trenger for en fin ferie: Klesskift, sovepose, lavo, kjøkkenutstyr, dykkerutstyr og fiskeutstyr og ti liter vann. Kite har de også på kajakkene slik at de kan seile om vinden er riktig. Hittil har de imidlertid bare hatt regn og motvind på turen, og har padlet innom Risør for å kjøpe noen tørre klær.

Utkikk

– Skriv at båtfolket må lære seg å holde utkikk. Mange kjører uten å se forover. Kajakken til en kamerat ble delt i to av en motorbåt, og det kan være nervepirrende når store båter kommer for nærme, sier Rolf Kristoffersen.

Fra Risør går ferden videre til Kragerø og middag i land før det blir overnatting på teltplassen på Jomfruland.

– Det skal smake godt med et måltid varm mat. Vi begynner å bli lei av rugbrød og kaviar, forteller de to. I fjor padlet de nedover svenskekysten og da fanget de både fisk og krabber underveis, og hadde herremåltider på primusen i skjærgården.

Powered by Labrador CMS