Driver over storhavet i hjemmelaget tønne

Tønnemannen Jean-Jacques Savin er godt på vei over Atlanteren. Men fort går det ikke!

Publisert Sist oppdatert

I romjulen startet den franske våghalsen Jean-Jacques Savin forsøket på å krysse Atlanterhavet i en tre meter lang og 2,5 meter bred, polyesterbelagt tretønne. 

Savin har tidligere både vært falleskjermjeger og oppsynsmann i afrikanske nasjonalparker, ved siden av at han er aktiv amatørpilot, fjellklater og triatlon-utøver. Han har dessuten krysset Atlanteren flere ganger, men men dette vågestykket er likevel på en annet nivå.

Planen er altså å drive 2800 nautiske mil fra Kanariøyene og - helst - over til den fransk-karibiske øyen Martinique. Uten motor og uten seil! 

På prosjektets trackingside viser kartet at Savin har kommet seg et godt stykke på vei siden starten fra El Hierro 26. desember, men havet er stort og det er langt igjen. Veldig langt! 

I tillegg har mye dårlig vær både tvunget kursen i vel nordlig retning og medført sykdom, men nå er forholdene bedre og Savin er ved godt mot.

Turen er uansett beregnet til å ta tre måneder og utfra beskrivelsen er fartøyet både robust, velutstyrt og temmelig gjennomtenkt. For å sikre seg best mulig har han montert en rallystol med sikkerhetsbelter med tanke på dårlig vær - og i fin, fransk stil ligger det en god flaske vin og venter på at Jean-Jacques Savin fyller 72 år neste uke.

Følg Jean-Jacques Savin her:

Prosjektets hjemmeside

Facebook

Tracking

Powered by Labrador CMS