Aston Martin på 55 fot

Denne doningen fra Aston Martin er 16 meter lang og kjører på vannet.

Publisert

Det er designeren Luiz de Basto som har designet denne 16 meter lange båten, med inspirasjon fra den britiske bilprodusenten Aston Martin. Ifølge arkitekten er inspirasjonen hentet fra linjene til Vantage, Rapice, DBS og Virage. Målet har ikke bare vært å designe en båt med linjer fra berømte biler, men også å utvikle en full funksjonell båt, som kan bygges når som helst, når noen skulle bestemme seg for at de vil ha denne litt mer særegne 55-foteren.

Mye bil

En av utfordringene skal vissnok ha vært å gi båten det tidløse utseende som vi kjenner igjen fra bilene til Aston Martin. Samtidig har arkitekten også valgt en grønnere linje. Altså, ikke båtens grønne skrogfarge, men med miljøvennlige materialer. Og for å ivareta bilens særegenheten har båten fått spoiler, front- og baklys, ventilasjon på siden, og selvfølgelig Aston Martins logo på fordekket, eller rettere sagt panseret. Det eneste denne doningen mangler er hjulene, men med sine drøye 17 meter vil den heller neppe aldri bli godkjent for veien.

Grønn teak

Designeren har valgt syntetisk teak til båten, men ikke teak slik vi tradisjonelt ser på båter. Teaken, som er i områdene du naturlig vil gå for å komme til for eksempel fordekket, har fått samme grønnfarge som resten av båten. Denne teaken går også over spoileren, slik at du kan gå rundt hele båten.

Når man ser tegningene av båten kan man nesten glemme at det er en 55-foter, men når vi ser om bord i cockpiten ser vi hvor god plassen er. I fartsretningen har den to store benker, og bak er det en stor sittegruppe som med et enkelt grep skal kunne gjøres om til solsenger.

Kjent fra 007

Aston Martin ble spesielt kjent gjennom James Bond-filmene. Produsentene av James Bond mente at mente at Aston Martin hadde den essensielle britiske glamouren. I Goldfinger fra 1964 og Thunderball fra 1965 ble den første bilen fra Aston Martin filmet, og det var en sølvgrå DB5. Også i nyere filmer er Aston Martin en del av filmen, som i biljaktscenen i Quantum of Solace fra 2008, da det ble brukt en Aston Martin DBS, som er en av bilene båtdesigneren har hentet linjene fra.

Se biljaktscenen med Aston Martin DBS  fra Quantum of Solace

Powered by Labrador CMS