ASKER: Middagsbukta er ett av Norges mest populære utfartssteder for båtfolket. Bukta ligger i Asker mellom Brønnøya og Langåra.

Det ble seil som kommunevåpen

Folkets favoritt «Tre seil» er kåret til nye Askers kommunevåpen. Det ble besluttet, etter en konkurranse som har engasjert store deler av befolkningen.

Publisert Sist oppdatert
ASKER: Med Hurum og Røyken får nye Asker kystlinje mot Drammensfjorden og Oslofjorden.

Når Asker, Hurum og Røyken slår seg sammen trengs det et nytt kommunevåpen. Kommunen får en enorm kystlinje, og båtliv er en stor aktivitet for befolkningen. Båtlivet er også en viktig del av den nye kommunens næringsliv. 

LES: Norges første seilerkommune?

 Stort engasjement

- De tre seilene har tydelig truffet noe hos innbyggerne. 37 prosent av publikums stemmer gikk til seilene. Referansen til vår lange kystlinje langs Drammensfjorden og Oslofjorden viser seg å være godt egnet som et nytt og samlende symbol. De tre hvite seilene på blå sjø oppfattes også som et vakkert og klassisk motiv, sier fellesnemndas leder Lene Conradi, om at fellesnemnda valgte forslaget som hadde fått flest stemmer blant innbyggerne.

Kåringen av vinneren konkluderer dermed en omfattende prosess som har inneholdt åpen konkurranse, juryering og nett-avstemning, med bred medvirkning og involvering av innbyggerne, står det på nettsiden til Asker kommune. 

Engasjementet har vært stor. Over 2000 forslag ble sendt inn, og over 20.000 stemmer ble avgitt. 

Famileprosjekt

Tre seil er tegnet av Kirsten I. Greiner fra Asker. - Vi hadde flere forslag fra familien, og jeg satt ofte og tegnet med min datter og sendte inn. De tre seilene tegnet jeg den siste kvelden før fristen for konkurransen gikk ut, forteller hun. - Det er selvsagt veldig moro å vinne konkurransen, særlig fordi det har vært så mye engasjement ute blant befolkningen, sier Greiner, som snart vil se sin egen tegning prege veiskiltene når hun kjører hjem til (nye) Asker.

Glad for kopi

Peter Gustafsson i Bærum Plast syns det er hyggelig at Asker kommune skal benytte tre seil som nytt kommunevåpen. Tross navnet, så holder Bærum Plast til i Asker, nærmere bestemt på Holmen. 

– De har jo nesten kopiert vår logo, bedre markedsføring kan vi ikke få, forteller Gustafsson på telefon til SEILmagasinet. Logoen ble tegnet av Gustafssons far i 1982.

 

 

 

SEIL: Kirsten I. Greine har har ideen bak det nye kommunevåpenet.
KOPI: Peter Gustafsson er positivt til at Asker Kommunen har valgt ett kommunevåpen som minner mye om hans logo for Bærum Plast.