Askeladden i aluminium

A66 Multi er første båt Askeladden har bygget i aluminium.

Publisert

– Dette er en robust båt for fiske, fritid, oppdrett og anleggsarbeid , sier markedssjef Leif Bergaas i Askeladden.

– Aluminium som lenge har vært foretrukket i produksjon av større hurtigbåter er blitt stadig  mer aktuelt i mindre båter. Aluminium har mange positive egenskaper: Det er lett, solid, sjøvannsbestandig og tilnærmet vedlikeholdsfritt. Brukt i båtbygging gir det solide fartøyer som tåler tyngre bruk uten å ta skade av det. Det var derfor helt naturlig at Askeladdens første  aluminiumbåt ble  A 66 Multi, skriver Askeladden i en pressemelding.

A66 Multi er bygget på samme skrogdesign som P66 Multi dvs. hurtigløpende båter tilpasset outboardmotorer fra 70 til 150 HK. Multikonseptet betyr at man starter med et stort åpent skrog og deretter tilpasser innredning og utstyr etter hva båten skal brukes til,  enkelt og  fleksibelt, hevder Askeladden.

Les også: Praktiske båter i skuddet

Dog-house

– Som stor, åpen båt med aktermontert styrekonsoll har den rikelig med  dekksplass og lasteevne. Ideell til mange typer bruk, ikke minst transport av materialer og utstyr og anleggsvirksomhet hvor båten ofte må ligge opp mot svaberg, grove kaier eller fiskemerder. Videre kan båten utstyres med ekstra styreposisjon og fisketank som gjør den praktisk og lett håndterlig for både hobby- og yrkesfiskere. Blant annet er løsningen svært godt mottatt av Leppefiskere, sier Bergaas.

Med dog-house i tillegg blir A66 en ideell båt for helårsbruk. Man får alle båtens praktiske fordeler i tillegg til å sitte skjermet mot vær og vind under fart.

– Askeladden A66 Multi er også en perfekt landstedsbåt der hvor man har behov for en solid båt til kombinert bruk enten det er transport, fiske eller vannsport. Perfekt til setting av liner og garn, sier Bergaas.

Tekniske data Askeladden A66 Multi:

Designkategori: C

Totallengde inkl. fenderlist og plattform 7,0 m

Lengde: LOA 6,60 m

Bredde: 2,50 m

Vekt uten last og motor: 1000 kg

Personer: Maks. 7

Maks last: 1.500 kg

Motor: 70-150 HK

Drivstoff: 140 liter

Motorstamme: Lang

Fartspotensiale: 22 -  37 knop

Powered by Labrador CMS