Asfaltcowboyen som ble hekta på sjøen

Når han går av med pensjon, 31. januar, starter båtlivet for alvor for Ingvar Johnsen Ørmennæset, avtroppende sjefredaktør i Redningsselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Han har allerede funnet seg godt til rette ved vinduet på Vollen Bakeri. Med den blå lua på hodet, cola light og et rundstykke foran seg er den snart pensjonerte båtelskeren og bestefaren fordypet i dagens avis idet jeg kommer inn og bryter formiddagsstillheten.

Bilder på facebook-profilen til Ingvar viser at han for kort tid siden pakket sin Najad 343 «Julie II» inn for vinteren og gjorde henne klar for vinterdvalen i boblehavnen på Nærsnes. Den samme nettsiden avslører også hva den påtroppende pensjonisten bruker tiden på når han ikke er på sjøen: kona Ellinor, barna og ikke minst barnebarna og hunden Oda. Og selvfølgelig finner vi et respektabelt antall linker til Redningsselskapets arbeid rundt om i det ganske land. 

Men at livet til Ingvar Johnsen Ørmennæset skulle preges av båter og båtliv var alt annet enn gitt. Med faren som trikkekonduktør og moren som trederske ved veveriet vokste Ingvar opp på Sagene i Oslo, midt i arbeiderklassens høyborg. Med Akerselva som nærmeste nabo var det lite som vitnet om lidenskapen for det salte sjølivet som snart skulle vekke guttungen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS