Arbeidsbåter

Arbeidsbåter til fritidsbruk

Noen ganger trenger man båt til arbeid, andre ganger til fritid. Hvorfor da ikke takke ja til begge deler? Vi har testet to helt forskjellige bruksbåter som hele familien kan sette pris på.

Publisert Sist oppdatert

En båt kan ha mange egenskaper, og det er ikke for alle det er viktig å vise seg fram nypolert på sjøen. På de neste sidene ser vi på bruksbåter i to forskjellige materialer. Den ene er Arronet 27 CCI Work, som er bygget i aluminium. Et solid materiale som ikke er uvanlig til båter som skal tåle mye bruk, og krever mindre vedlikehold enn tradisjonell glassfiber. Den andre er HDPE Crew Tender 8.00. Den er bygget i et plastmateriale som skal tåle store påkjenninger og være enda mer vedlikeholdsfri enn aluminium. Dette er samme plastmateriale som Polarcirkel bruker i sine båter, altså samme materiale som brukes i de svarte plastrørene du ser på byggeplasser. Materialet skal tåle mye og i tillegg være lett å reparere. Det er også vedlikeholdsfritt. Her trengs ikke engang bunnstoff.

Et tredje materiale er glassfiber, som er det mest anvendte til fritidsbåter i Norge. Glassfiber brukes i flere av de mest kjente båtene som også egner seg som arbeidsbåter. Vi kan da nevne båter som Targa, Tobias og NB.

Les om:

ARRONET 27 CCI WORK

HDPE CREW TENDER 8.00

ARBEIDSBÅTER: Arronet 27 CCI Work og HDPE Crew Tender 8.00.
ARBEIDSBÅTER: Arronet 27 CCI Work og HDPE Crew Tender 8.00.

Alternative arbeidsbåter

Tobias 25 Admiral

TOBIAS 25 ADMIRAL
TOBIAS 25 ADMIRAL

Skal man ha en annen båt som er bygget i polyetylen, og du ikke trenger stor båt, så kommer man ikke utenom norske Pioner. På proffmarkedet skilter de med Multi, Active og Viking. Pioner Multi III er et arbeidsjern på sjøen, akkurat som forgjengeren. Her kan du laste kuer og sauer om bord, sekker med sement, eller store mengder barn og svigermødre. Båten har en bred baugport som gjør det lett å losse på og av. Båten har katamaranskrog, som gjør den mer egnet til bruk innaskjærs.

Vi testet Pioner Multi III i Båtliv nr. 1 2014. Abonnenter får nå digital tilgang til alle tester Båtliv har publisert fra 2006 på batliv.no (logg inn med e-post) og gjennom Båtliv-appen i App Store og Google Play (logg inn med e-post).

  • Lengde: 4,30 m
  • Bredde: 2,15 m
  • Vekt: 2700 kg
  • Motor: 96-222 hk
PIONER MULTI
PIONER MULTI

Polarcirkel 785 åpen arbeidsbåt

Den finske produsenten har også et stort utvalg båter som henvender seg til det profesjonelle markedet. Dette er båter som utvilsomt også egner seg til fritidsbruk. Minste båt på deres profesjonelle program er 23,1 fot, og serien strekker seg helt opp til 32 fot. Skal vi trekke fram én båt, må det bli deres nyeste i serien, Targa 32. Targa kommer for øvrig denne våren med en ny båt, Targa 30, som skal fylle tomrommet mellom Targa 32 og 27.1.

Vi testet Targa 32 i Båtliv nr. 9 2011. Abonnenter får nå digital tilgang til alle tester Båtliv har publisert fra 2006 på batliv.no (logg inn med e-post) og gjennom Båtliv-appen i App Store og Google Play (logg inn med e-post).

POLARCIRKEL 785
POLARCIRKEL 785
  • Lengde: 10,78 m
  • Bredde: 3,37 m
  • Vekt: 6300 kg
  • Motor: 370-800 hk
TARGA 32
TARGA 32
Powered by Labrador CMS