Du kan være bare en oppdatering unna:

AR: Her vises informasjon over skipet med hjelp av kamera.
MANGE HJELPEMIDLER: AR: Her vises informasjon over skipet med hjelp av kamera.
MANGE HJELPEMIDLER: Her vises informasjon i videobildet med hjelp av kamera og kartplotter.
MANGE HJELPEMIDLER: Her vises informasjon i videobildet med hjelp av kamera og kartplotter.
UTVIDET VIRKELIGHET: Har du en Raymarine Axiom og riktig kamera kan du være bare en oppdatering fra hva produsenten kaller utvidet sikt.

Kartplotter og kamera i samarbeid

Med utvidet virkelighet kan kamera samarbeide med kartplotter om hva som vises på Axiom-skjermen fra Raymarine.

Publisert Sist oppdatert

Tenk deg at du bruker et kamera som viser bildet på skjermen til kartplotteren. Du retter kamera mot en båt. På skjermen ser du informasjon om båten sammen med videobildet. Samtidig får du opp informasjon i videobildet om båten  er på vei mot deg og utgjør noen fare av hensyn til din kurs. I tillegg vil du se kartpunkter og viktige objekter som er merket i kartet, relatert til videobildet du ser på skjermen. Dette er kort forklart hva Raymarines nye AR-løsning viser deg.

Utvidet virkelighet

TRENGER ET AV KAMERAENE: Raymarine maritime Cam 210 og Cam 220

AR er forkortelsen for augmented reality, som på norsk betyr utvidet virkelighet. Dette er noe vi kjenner igjen fra smarttelefoner og det som kan minne om VR-briller med virtuel virkelighet (virtual reality), der man kan se 360-video, leve seg inn i spill og leve seg inn i en annen verden. Bildet tilpasser seg retningen du vender hodet mot. Forskjellen med AR er at her mikses visuelle effekter og virkeligheten sammen, noe som krever et kamara som i Raymarines tilfelle. Dette er også noe som normalt krever mye datakraft for at det skal vises jevnt på bildet, noe som gjenstår å se om det fungerer med Raymarines nye løsning.

Kanskje bare en oppdatering

Raymarine ClearCruise AR beskrives av produsenten som multifunksjonsskjermer utvidet sikt på vannet. Her brukes Axiom HD-videoskjerm og videkomamera som kan brukes både i dagslys og i mørke, som Raymarine maritime Cam 210 og Cam 220. I tillegg til Axiom med siste versjon av operativsystemet Lighthouse kreves AR200 stabliseringsmodul. ClearCruise AR-funksjon er for øvrig en gratis oppdatering om du da har det nødvendige utstyret. Siste oppdatering kan du laste ned her.

 

Se produsentens videopresentasjon