Antirust mot skitten vannlinje

Er du blant dem med skitten vannlinje på båten din? Vi lyktes med rustvask. Men virker rustvask best mot rust?

Publisert

En av Båtlivs medarbeidere fikk i helgen tips om å prøve antirustmiddel til å rense båtens vannlinje. Vi prøvde med rustvak fra Ferro-Bet. På etiketten står det at det også skal fjerne olje, sot og rustvann. Rustvasken skal vissnok også være effektiv mot blåved.

Tor Kristian Øines sprayer på den skitne vannlinja på båten hans. Deretter går han løs på skrogsiden med svampen, og skrogets hvitfarge kommer fram.

Men hva med rust? Framme ved baugen på seilbåten til Øines er det en ruststripe som stammer fra dreneringen til ankerbrønnen. Vi sprayer på et lag med antirust og lar den stå litt før vi prøver å vaske av, men ruststripa sitter like godt. Bruker vi godviljen kan vi kanskje si at at den er blitt litt svakere.

– Vent litt, så skal jeg prøve noe annet, sier Øines og finner fram vaskemiddel fra Universal Bolaget. Du har kanskje sett selgerne på båtmesser, der de nærmest ser bedende på deg, om du ikke kan være så snill å gjøre en stopp, for å se deres vidundermiddel. Øines røper at han kjøper en boks hvert femte år.

– Her er det ingen giftmidler og den kan lagres lenge, sier han, og gnir litt Original Universal på baugen. Han gnir ikke hardt engang, og ruststripa blir borte.

Tillegg 19. oktober 2010:

Daglig leder Jan Magne Andreassen i Ferro-Bet påpeker i en e-post at  rustvask bør stå 10-15 minutter etter at det er sprayet på for optimal virkning.

– Det skrubbes helst inn med børste for dyptvirkende effekt, sier han.

Har du andre tips til båtpussen, del dem gjerne med Båtliv og Seilas sine lesere i kommentarfeltet nedenfor.

Powered by Labrador CMS