Amerikanerne deltar i Offshore-1 fra 2007

Amerikanerne vil inn i offshoresirkuset og lover enda mer show og sirkus.

Publisert

Det er en større delegasjon fra den amerikanske båtserien på plass i Dubai for å lære. Fra neste sesong vil i hvert fall et amerikansk team kjøre hele Offshore Class one, sammen med blant annet Spirit of Norway og Jotun.

-Vi har bedre og mer erfarne kjørere, men dere har båter som er mere sofositikerte når det kokmmer til tekniske løsninger. Nå skal vi derigge en av våre turbinbåter og få den motormessig ned tilo et nivå som matcher båtene her iDubai, sier pilot og talsmann for den amerikanske delegasjonen her i Dubai, Marc Granet.

Han sier deres største utfordring nå er logistikk.

-Hvordan skal vi få båten preparert slik at vi ikke kommer hit med en båt som ikke blir godkjent? Spør Granet. Svaret har han for så vidt selv. Throttleman Steve Curtis i Spirit of Norway ble i fjor nasjonal mester i Supercat klassen i USA, og han blir nå konsulent for det nye amerikanske prosjektet.

Gutta lover at de skal ta med seg litt av det amerikanske showet også. De har drevet med båtløp siden 20-tallet, og både vet og kan hvordan publikum skal underholdes. De sier selv de har lyst å komme over med turbinbåtene sine, men skjønner at dette blir for ekstremt for seriene som kjøres i vår verdensdel. Turbinbåtene har motorer på flere tusen hester, og kan sammenlignes med kreftene i en jetjager. Der er det kun piloten som regulerer hastigheten, det er ingen begrensninger i båten selv.      

Powered by Labrador CMS