Ambisiøs & tøff folkesjark

Så er Askeladden P66 Pilothouse endelig sjøsatt. Os-fabrikkens folkelige nyhet på knappe 22 fot introduserer en ny målestokk i styrehusbåtsegmentet.

Publisert

Båten har ikke Hansviks komfort eller de franske båtenes svale eleganse. Den er heller ingen sportbåt. Men P66 har hardbarket personlighet, masse karakter – og best av alt: et akterdekk på 4,5 kvadratmeter.

Da Henrik J. Askviks Sønner var en del av Brunswick-systemet solgte fabrikken Quicksilver styrehusbåter, og konsernmodellen satte en stopper for at osingene skulle bygge sin egen «speedsjark». Men nå heter firmaet Askeladden Boats og er en frittstående båtbygger, der 55 personer igjen har full jobb etter finanskrisekollapsen for snart halvannet år siden. Resultatet er årets mye omtalte nykommer, en båt som ifølge markedssjef Leif Bergaas er utviklet i dialog med potensielle kunder. Ønsker om stort dekk, lukket styrehus, full ståhøyde i kabinen, arbeidslys, salt- og ferskvannsspyling, vindusvisker, sjøvannstoalett og herdet vindusglass er lojalt fulgt opp.

Så langt har Pilothouse vært en suksess. Allerede før jomfruturen ble nær femti eksemplarer solgt, og like mange er i bestilling. Slik tiltro forplikter. Leverer Askeladden varene?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS