– Alvorlig feil på Volvo Penta-motorer
– Alvorlig feil på Volvo Penta-motorer

– Alvorlig feil på Volvo Penta-motorer

Alvorlig feil på Volvo Pentas eksosrør kan forårsake at båten synker.

Publisert

Feilen er oppdaget på noen typer motorer fra Volvo Penta med drev, ifølge nyhetene på TV2. Det fortelles om båteiere som er oppgitte over dårlig informasjon, og en av dem er Tore Hegna. Eksosrøret tæres opp av saltvannet, og hadde ikke feilen blitt oppdaget kunne det ha kommet vann inn i båten.

– Jeg visste ingen ting om denne feilen, og fikk en melding fra forsikringsselskapet om at båten sannsynligvis kunne være utsatt for stor fare for å synke, sier Hegna til TV2. Han fikk mekanikeren sin til å sjekke eksosrøret, og belgen kunne bare dras rett av.

– Det er bare snakk om flaks for min del, at båten ikke har gått ned i løpet av sommeren, fortsetter han. Hegna er oppgitt over at Volvo Penta ikke har gått ut med informasjon, og får støtte av Marius Kragstad ved Oslo Båtsenter som mener Volvo Penta burde gått ut med pressemeldinger til båtbladene. 

– Problemet er betydelig. Det gjelder alle motorer med diesel som heter D4 og D6 med drev, som også er de mest populære motorene i båtene vi leverer. Dette er et stort problem, sier Kragstad til TV2.

Mens Volvo Penta sier til TV2-nyhetene at de har gjort det de kan for å kontakte alle med slike båtmotorer. Problemet er at ingen har oversikt over alle eierne av denne type båtmotorer, da båter også er videresolgt og har fått nye eiere. Volvo Penta opplyser til TV2 at det er solgt 1000 slike motorer til Norge, og at de har oversikt over de fleste.

Se nyhetsinnslaget på TV-nyhetene

Powered by Labrador CMS