Simrad NSS Evo2

Allsidig ny plotterserie

Simrads nye NSS Evo2 er designet for fritidsbåter i mange størrelser, og får bakgrunnskart for hele verden.

Publisert

Simrad er et av de eldste merkene innen maritim elektronikk, og spranget er stort fra de første radiotelefonene for fiskebåter i 1947 til de nyeste kartplotterne som nå lanseres. Siste skudd på stammen er Simrad NSS Evo2-serien, som ifølge produsenten skal være en perfekt kombinasjon av integrering, design og ytelse, og ideéll som navigasjonsløsning for motorbåter i alle størrelser.

Den nye plotterserien kan leveres med fire forskjellige skjermstørrelse, altså 7, 9, 12 og 16 tommer. Som Raymarine har hatt de siste årene, kommer også NSS Evo2 med bakgrunnskart for hele verden. Plotteren er tilpasset kart fra Navionics eller C-Map. Den nye serien benytter sy,bol betjening samt multi-touch kontroll for blant annet å kunne zoome inn og ut i kartet med fingertuppene. Men det store betjeningshjulet fra eksisterende NSS-serie er også beholdt, samt fire dedikerte funksjonsknapper. På den måten kan man velge betjeningsmåte uti fra værforhold på sjøen. I en pressemelding skrives det at prosessoren har en enorm kapasitet, og kan håndtere store nettverkssystemer samt detaljrike kart uten problemer.

Mulighetene med NSS Evo2 er mange. Vi kan begynne med Fusion Link, en funksjon der man kan kontrolere Fusion stereoanlegg via NMEA2000-nettverket. Den er også kompatibel med FLIR M-kameraer ved hjelp av en interface, med kontrollering direkte fra et betjeningspanel. Med SD minnebrikke eller USB minnepinne kan man laste over GRIB værdata. Værfilene legges da på kartbildet som ekstra informasjon. Med Navionics kartografi kan man velge fritt dybdeområder som kan fylles med valgt farge. Dette kan være en fordel for fiskere. Filter på dybder er også ny funksjon. AIS-informasjon kan også integreres i kartbildet om man har AIS tilkoblet. Plotteren har også HDMI videoutgang for tilkobling av ekstra monitor, samt videoinngang for tilkobling av kamera. Den nye serien tilbyr også full integrering av autopilot, med dedikert skjermbilde for navigasjon. Er du seriøse fisker kan NSS evo2 ifølge produsenten tilby den beste innebygde ekkoloddmodulen som finnes på markedet i dag, med både bredbåndsekkolodd, CHIRP ekkolodd og StructureScan sonar.

Markedsansvarlig Marianne Gravdal hos ProNav forteller at NSS Evo2 med sju og ni tommers skjerm kan leveres som kartplotter eller som kombi med fiskemodul, og er leveringsklar fra februar 2014. Mens de to største, altså 12 og 16 tommer, blir kun levert som kombi, og vil være klare fra mai 2014. Prisene er ikke klare i skrivende stund.

Powered by Labrador CMS