Overtar arven etter 64 DC

En av Yamarins mest populære båter har i mange år vært 64 Daycruiser. Det finske verftet lanserer til våren en arvtager, basert på samme gode skrog, Yamarin 65 DC. Båtmagasinet har prøvekjørt byggenummer én i Finland. Det er uten tvil en reell forbedring av en fra før bra båt.

Publisert Sist oppdatert

TEKST OG FOTO: AMUND RICH. LØKEN

Skroget på 65 DC er det samme som på forgjengeren 64 DC, et velprøvet og godt skrog konstruert for fart. Alt annet er fornyet og forandret. Sittebrønnen er større enn i forgjengeren, fribordet noe høyere. Førerplassen er utvidet og det er nå plass til ni tommers kartplotter. På babord side er det et stort oppbevaringsrom hvor det også kan legges inn en minibysse med gassbluss og vann.

Den nye løsningen har til en viss utstrekning gått ut over den gode trappen opp til dekk som 64 DC ikke minst er kjent for. Store forskjellene er det ikke, men noe av trappeløsningen har måttet vike plass for den nye innredningen og den store døren ned til lugaren under dekk.

Under dekk er båten blir en del større. Det er lagt stor vekt på soveplass for to godt voksne, med køyelengde på 1.90 meter. Det er mer stuveplass i den nye utgaven.

Det mest iøynefallende med 65 DC er den myke, store vindskjermen. Den gir båten et langt mer moderne preg enn forgjengeren og den plasserer båten enda mer i familie med de større Yamarin-båtene, 760 DC og 800 DC. Med 225 hesters Yamaha på hekken gjør båten 50 knop. Den er morsom å kjøre, er lett å kontrollere og har meget gode sjøegenskaper.

Yamarin 65 DC

Største lengde: 6.30 meter
Største bredde: 2.5 meter
Vekt 1170 kg
Motoralt: 115-225 hk.