Verdensnyhet fra Viksund

Viksund viser for første gang fram den aller første båten i Europa med singel installasjon og Joystick Manouvering System. (08.03.10)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Joystick Manouvering System, eller JMS, har tidligere være forbeholdt twininstallasjoner med strak aksling. Som første mann ut i Europa presenterer Viksund nå alle sine større modeller med slikt styringssystem, også for innenbords motorinstallasjon. Første båt er Viksund 360 St Cruz som skal stilles ut under Sjøen for alle.

- Kort oppsummert benytter det nye systemet seg av baug og hekkthrustere som igjen samarbeider med slurefunksjon på giret. Selve systemet er utviklet av ZF Marine. Viksund og ZF/KGK Norge har de siste par månedene jobbet intensivt med å få på plass det nye systemet i praksis, heter det i en pressemelding. Systemet skal også kunne ettermonteres på nyere båter leverte både fra Viksund og andre verft. Det kan også leveres til alle de mest vanlige motortypene som Yanmar og Volvo, selv om det om bord i den utstilte modellen står en Cummins QSB 5,8 425 hk.

I tillegg til det nye fremdriftsmaskineriet har Viksund 360 St Cruz også fått en rekke nyheter på utstyrssiden. Blant annet innebærer dette vendbart sete i U-sofa, ekstra styverom og kjøleboks på flybridgen, ny kalesjeløsning og større volum på akterdekk. På Sjøen for alle skal vestlendingene også vise fram store deler av sitt småbåtprogram, blant annet Viksund 700 som i følge produsenten skal ha gjennomgått en del modifiseringer etter at den ble testet i Båtmagasinets marsutgave.