Tid for tyverier

Båttyvene har tydeligvis begynt å røre på seg for alvor. I løpet av et noen dager nå har to båter blitt stjålet på Sørlandet, men raskt kommet til rette igjen. Den ene ved hjelp av elektronisk sporingssystem, den andre etter at tyvene krasjet med båten.

Publisert Sist oppdatert

Natt til tirsdag 29. april ble en Uttern D55 Exclusive daycruiser stjålet fra Lyngørfjorden Marina på Gjeving. Båten var klar for levering til kunde og sto på henger bak låste porter. Det tyven ikke visste var at båten var utstyrt med Track Guard elektronisk sporingssystem. Så snart tyveriet ble oppdaget, ble det igangsatt flysøk og søk på bakken, og båten ble sporet til Blakersund i Sørum. Da politiet kom fram til båten, var tyven igang med å vaske den i sin egen hage.

Onsdag 7. mai ble en Windy stjålet i Risør, men tyvene var tydeligvis ikke båtvante nok. I Hagefjorden sørvest for Lyngør kolliderte de nemlig med en utenlandsk seilbåt, men forsøkte å stikke av. Tyvene var da på vei mot Tvedestrand. Vitner som så kollisjonen kontaktet politiet, som pågrep tyvene ved ei brygge i Eydehavn.

Les mer om Utterntyveriet i Tvedestrandsposten