Nytt pusterom for Viksund

Mandag var siste frist for Viksund Båt AS å komme fram til en løsning med kreditorene sine. Nå har båtprodusenten fått enda en utsettelse. (12.05.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Trues av konkurs
Fortsatt i forhandlinger
Pusterom for konkurstruede Viksund
Viksund-fabrikken til salgs

Det betyr at Viksund Båt får forlenget den frivillige gjeldsforhandlingen i enda tre måneder, og får dermed mer tid på seg til å komme til enighet med kreditorene sine for å unngå konkurs. 

Rune Viksund
Det er lenge siden daglig leder Rune Viksund kunne glede seg over en ny Viksund-produksjon. Nå har han og Viksund Båt fått forlenget fristen for gjeldsforhandlingene i håp om å unngå konkurs.

På overtid

Dette er ikke første gang båtprodusenten får utsettelse for å finne en løsning som kan redde bedriften og som kreditorene kan leve videre med. Først ble konkursbegjæringen fra Norsk Modell og Formsenter utsatt to ganger i håp om å få til en avtale uten å måtte gå rettens vei, deretter åpnet Viksund Båt frivillige gjeldsforhandlinger som sikret dem mot å bli begjært konkurs i en tremåneders periode.

240 kreditorer

Skifteretten har nå bestemt at Viksund Båt skal få nye tre måneder på seg, og de 240 kreditorene blir nå varslet om utsettelsen. Etter det Båtmagasinet kjenner til er Handelsbanken den største kreditoren med rundt 12 millioner kroner utestående. Norsk Modell og Formsenter, som er den kreditoren som først ønsket å begjære Viksund Båt konkurs, skal ha til gode sju millioner kroner hos båtprodusenten.

Fabrikken til salgs

Viksund Båt har også varslet at de ønsker å selge fabrikken sin i Strusshamn som en mulig løsning. Antatt takst på eiendommen skal ligge på rundt 20 millioner kroner. Håpet er at et eventuelt salg skal kunne skaffe klingende mynt i kassa, slik at en kan holde kreditoren fornøyde og starte opp igjen med båtproduksjon. 

Vurderer samarbeid

Under gjeldsforhandlingene skal også ulike samarbeidsavtaler være diskutert for å kunne videreføre produksjonen andre steder. Hodebryet har bestått i å skaffe finansiering til videre produksjon, men med tre nye måneder i ryggen og et eventuelt salg av fabrikken kan ting være i ferd med å løsne for konkurstruede Viksund Båt.