Best på sjøsikkerhet i Bærum

Sjøsikkerhetsprisen 2008 ble lørdag tildelt Bærum Seilforening for sitt arbeid rettet mot barn og ungdom, samt for sin innsats gjennom Helly Hansen Skagen Race.

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Prisen deles ut til en organisasjon eller enkeltperson som har gjort fremragende innsats for bruk av Oslofjorden. Lørdag fikk Bærum Seilforening overrakt prisen av Justisminister Knut Storberget.

Høy sikkerhetsstandard

Årets jury valgte en forening som har arbeidet for å gjøre sjøen tryggere siden 1929. Sjøsikkerhetsprisen 2008 bestod i diplom og 12.000 kroner, som seilforeningen skal bruke på sikkerhetsutstyr.
- Denne prisen går til alle våre jolleseilere, foreldre og ulike komiteer som har jobbet med Helly Hansen-racet. Noen mener vi har for strenge sikkerhetskrav, så vi ser på denne prisen som en anerkjennelse av arbeidet vårt med å heve sikkerhetsstandarden høyere enn de kravene som blir satt, sa Vidar Utne som mottok prisen på vegne av prisvinneren under Sjøsikkerhetsdagene på Sollerud Sjøsikkerhetssenter ved Lysakerelva.

Mange utfordringer

- Den sonen vi ser her ute, er ingen fri sone hvor vi kan gjøre absolutt hva vi vil. Det er ikke noe fristilt anarki, men et sted hvor vi henter trivsel og et sted for rekreasjon. Å bruke naturens krefter på fornuftig vis er en stor utfordring. Vi sliter med økt skadeantall og alvorlige personskader som kan ende i det fatale. Vi ser at vi har råd til dyrere og større båter, og aldersgruppene blir yngre. Vi trenger med andre ord mange tiltak for å skape sikkerhet på sjøen, og mange aktører. Ikke bare staten, men frivillige, private og forsikringsbransjen, slik vi ser eksempel på her idag, noe vi er glad for, sa Storberget under prisutdelingen.