Milliontap på Scand-konkurs

Etter konkursen til Scand Boats AS i Fevik skal det ha kommet inn krav på over 63 millioner kroner til sammen. Mange av kreditorene kan nok se langt etter pengene. (01.09.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

I følge Grimstad Adressetidende er Volvo Penta og Nordea Bank AS som er blant selskapene som har prioriterte krav på rundt 30 millioner kroner i boet. Når disse partene har fått sitt, blir det fint lite igjen til de andre kreditorene. Det skal ha kommet inn nærmere 140 krav, og i følge bobestyrer Anders Hald kan mange kreditorer risikere å tape mellom en halv og en en million kroner. Blant de som har fremmet krav er også de 62 ansatte som har fremmet lønnskrav.

Dette er ikke første gang Scand Boats har ått konkurs. For sju år siden måtte bedriften permittere ved konkursåpning, og det meldt krav på 70 millioner kroner. Båtprodusenten klarte likevel å komme seg på vannet igjen, men har slitt i motgang de siste årene med lav lønnshet. I tillegg soner for tiden gründer Tor Egil Baardsen for skatte- og avgiftsundragelser.

Les sak i Agderposten