Helårs bobåt fra Saga

Etter tre år med intensiv utviklingsarbeid er Sagas nye flaggskip 385 nå sjøsatt for prøvekjøring. (13.11.08)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen
Saga satser

Prøvekjøringen skal ha vært meget vellykket, og det gjenstår nå bare mindre interiørarbeid før båten lanseres på fabrikken i Selje den 6. desember og produksjonen kan settes igang.

Nytt flaggskip

- Saga Boats AS har de siste årene arbeidet intenst med utviklingen av den største modellen i dagens Saga‐flåte. Saga 385 er utviklet med bakgrunn i et marked som setter svært høye krav ‐ både med tanke på kvalitet og nye, innovative detaljer. Vi er svært stolte av å kunne presentere vårt nye flaggskip, forteller administrerende direktør Idar M. Refsnes.

Videreføring av Saga 315

SPESIFIKASJONER

Lengde:

12,03 m

Bredde: 3,92 m

Diesel:

1000 l

Vann:

450 l + 70 l varmtvann

Septik:

300 l

Med Saga 385 mener produsenten at de har utviklet en moderne konstruksjon med tradisjonelle verdier og med fokus på miljøvennlige materialer. For å sikre en lett, kompakt og sterk konstruksjon er skroget vakuumstøpt. Alle forplugger skal også være bygget ved hjelp av robot-freser for best mulig finish og symmetri på alle overflater.
‐ I tillegg til bruk av moderne teknologi, bygger Saga 385 videre på kjerneverdiene fra suksessmodellen Saga 315, kombinert med en ny og mer moderne linjeføring. Skroget er en ren halvplanende konstruksjon utformet for singel motorinstallasjon med V‐gir direkte på motoren og rett aksel. Dette gir en meget sjødyktig båt med god driftsikkerhet og lave driftsutgifter, sier Refsnes.

Tre lugarer

Den nye modellen skal  i følge Saga Boats være en romslig, praktisk og komfortabel bobåt til bruk hele året. Tre doble lugarer, godt med lagringplass, bad med dusjkabinett, fri utsikt fra salongen i cockpiten og vendbar sittegruppe med plass til tre personer i fartsretning, er noen av trekkene Saga 385 kan by på.
– Vi har gjennom hele produktutviklingen lagt stor vekt på smarte og innovative detaljer. For eksempel har dashbordet rikelig med plass for all instrumentering og kan leveres med to 15 tommers skjermer om ønskelig. I tillegg er alle flater ved frontvinduene antirefleks‐behandlet for bedre sikt på solfylte dager.

 

 

 

Saga 385
Saga 385