Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Økning i drukningsulykker for april

I april i år druknet 13 personer mot to i fjor. Hittil i år viser drukningsstatistikken til Norsk Folkehjelp til sammen 25 dødsfall ved drukning. Årsaken i de fleste tilfellene hittil i år er ukjent, mens det i fjor faktisk druknet flest i bil. (08.05.09)

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Therese Vågen
Illustrasjonsbilde: Arkivfoto

Hittil i år viser statistikken 25 drukningstilfeller. Sammenlignet med samme periode i fjor er dette sju flere drukningstilfeller i år enn i fjor med 18 tilfeller for månedene januar til april.

Flest menn

De fleste drukningsofrene er menn også i år, av de omkomne er kun fire kvinner. I sju av de 25 tilfellene så langt i år er årsaken til drukningen ukjent, seks av tilfellene er ulykker hvor personer har gått igjennom isen, mens statistikken hittil i år viser ett fall over bord fra båt hvor vedkommende druknet, og en drukningsulykke i forbindelse med båthavari.

- Bruk redningsvest

- Når vi nå står foran en lang og forhåpentligvis fin sommer håper vi bevisstheten om bruk av redningsvest i båt og godt skotøy er til stede hos dem som ferdes ved og på sjøen, sier rådgiver Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp. Redningsselskapet er også bekymret over årets sommer, og minner om at halvparten av landets tiåringer, så mange som 30.000, ikke kan svømme skikkelig.

Flest druknet i bil

Av fjorårets totalt 86 drukningsulykker stod derimot drukning ved bil eller moped i sjø/vann for de fleste av drukningsulykkene, til sammen 16 tilfeller. I 13 av tilfellene er årsaken ukjent. I forbindelse med båt eller andre farkoster på vann, druknet 10 ved kantring av båt, sju ved fall overbord fra båt, fire i kajakk/kano og to ved seilbrett/rafting.

Se hele statistikken her