Defekte redningsvester

Produsentene av redningsvestene av merket Seago 150 og 175 Newton og Junior har oppdaget alvorlige feil på enkelte av disse modellene, og ber nå folk som har kjøpt slike oppblåsbare redningsvester om å sjekke disse. Feilen skal være at vestene ikke er tette.

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Britiske Seago Yachting Ltd som fører vestene, er gjort oppmerksomme på at enkelte av vestene kan ha feil som kan føre til alvorlige skader. En rutinemessig kontroll av påviste at noen av de oppblåsbare vestene ikke er tette. Modellene som kan være rammet av dette er merket med produksjonsnummer IV/05, I/06, II/06, III/06, IV/06, I/07.

Seago flytevest serienr Du bør sjekke serienummeret på Seago-vesten din.

Årlig kontroll

Alle som har kjøpt slike vester med de aktuelle produksjonsnumrene blir nå bedt om å sjekke vestene sine. Vestene skal årlig kontrolleres ved å blåses opp, og de skal fremdeles være harde etter et 24 timer. Temperaturfall vil kunne påvirke dette, men ikke mer enn at luftmengden raskt kan justeres gjennom munnventilene.

Erstatter defekte vester

Norske Seatronic er et av firmaene som har solgt slike redningsvester her i Norge, og de varsler om at defekte vester blir byttet uten kostnader - selv om disse er kjøpt i utlandet eller hos andre norske aktører.
- Kunder som har kjøpt vest direkte fra oss har vi registrert og de vil bli direkte tilskrevet. Imidlertid vet vi at vester har kommet til landet gjennom andre kanaler.

- Test vesten årlig

Holder ikke vesten på luften, bør du altså sende den inn og i hvertfall ikke bruke den lenger, selv om du skulle være i tvil om vesten er defekt eller ikke. Du må da huske å skru av CO2-patronen før du sender vesten inn. Alle eiere av oppblåsbare redningsvester oppfordres også om å ta samme test på sin redningsvest uansett merke, samt sjekke datomerkingen på utløsermekanismen.