Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Problemer i kø for Johs. Lunde

Santander Consumer Bank har begjært Johannes Lunde personlig konkurs for det de mener er et misligholdt lån på én million kroner.

Publisert Sist oppdatert

AV AMUND RICH. LØKEN

Etter planen skulle konkursbegjæringen behandles i Stavanger tingrett i dag, men Santander har i siste øyeblikk akseptert en utsettelse. Det samme har Stavanger tingrett som ventelig vil beramme saken til en dag i neste uke.
Johannes Lundes forsvarer, advokat John Christian Elden, sier til Dagens Næringsliv at de er i forhandlinger om kravets eksistens og eventuelle innfrielse.

-Kravet er så lite at et neppe vil danne grunnlag for noen konkurs. Samtidig kan jo ikke Lunde bare betale det for å slippe konkurs hvis kravet ikke er klart, sier John Christian Elden til avisen.

Lunde er i ferd med å selge unna personlige eiendeler for å holde kreditorer unna. Nylig solgte han en luksusleilighet på Frogner i Oslo med et solid tap.  Han forsøker å selge en luksusleilighet i Cannes. Han har også solgt sin private Porsche Cayenne, mens han fortsatt skal være eier av en av Stavangers flotteste leiligheter, en stor enebolig på Roaldsøy, en Princess yacht og flere andre båter.

Politiet vil starte etterforskning basert på to konkrete anmeldelser som er kommet inn i kjølvannet av den gigantiske båtkonkursen.

(08.04.2011)