FENGSEL: Den tidligere Princessimportøren Johs. Lunde kan havne i fengsel i syv år, om påtalemyndigheten får det som de vil
FENGSEL: Den tidligere Princessimportøren Johs. Lunde kan havne i fengsel i syv år, om påtalemyndigheten får det som de vil

Lunde-direktør dømt til å betale

Tidligere daglig leder og styremedlem i Norsk Båtsenter er dømt til personlig å betale en båteier 2.8 millioner kroner etter Lunde-konkursen.

Publisert Sist oppdatert

Av Amund Rich. Løken

Konkursboet til Johs. Lunde har tatt kloa i båter som eiere allerede har betalt. Noe går likevel båtkjøpernes vei. Bergen tingrett har dømt tidligere daglig leder og styremedlem i Norsk Båtsenter, Roger Simmernes, til personlig å betale  båteier Bjørn Marthinsen 2.8 millioner kroner.

Les også:

Konkursboet slukte Princess til 3.7 mill

Selger frikjent

Båteieren forsøkte også å få båtselgeren dømt, men hun er helt frikjent og tilkjent 248.000 kroner i saksomkostninger. Retten slår fast at det er daglig leder som har ansvar og han har opptrådt uaktsomt. Han hadde nødvendige fullmakter for å kunne godkjenne prisen på båten og det var han som hadde fullmakt og signatur for å kunne gjennomføre de formelle forholdene ved handelen.

Enda en båt i skipsregisteret

Båteieren betalte i sin tid 3.7 millioner kroner for en Princess 45. Det kjøperen ikke visste var at båten var registrert i Norsk Skipsregister med salgsselskapet som eier. Derfor ble den inndrevet av bobestyreren som jaktet på penger i den svimlende konkursen.

-Vi er fornøyd med en grundig og etter vår mening riktig dom, sier båteierens advokat Ole Kristian Hersløv til Stavanger Aftenblad.

Likevel er han litt forsiktig med å si så mye om konsekvensene for andre båteiere som er i den samme situasjonen:

- Men i den utstrekning de gar lidt et tap på grunn av manglende dokumenthåndtering, må det få konsekvenser også for disse, om dommen blir rettskraftig, sier han.

Flere båtkjøpere går til retten

 4 båtkjøpere risikerer å tape millionbeløp som følge av Lunde-konkursen. De fleste av disse båteierne vil også prøve sine saker for retten.
 

(04.06.2012)

Powered by Labrador CMS