Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss
FENGSEL: Den tidligere Princessimportøren Johs. Lunde kan havne i fengsel i syv år, om påtalemyndigheten får det som de vil
FENGSEL: Den tidligere Princessimportøren Johs. Lunde kan havne i fengsel i syv år, om påtalemyndigheten får det som de vil

Konkursboet slukte Princess til 3.7 mill

Dønningene etter Johs. Lunde-konkursen ruller fortsatt over båt-Norge. En Princess-eier betalte 3.7 mill for en 45-foter, men den tok konkursboet.

Publisert Sist oppdatert

AV AMUND RICH. LØKEN

Det er BT.no som i dag skriver at båteieren saksøker selgeren.
Ettersom eieren betalte kontant, og ikke skulle bruke båten i utlandet, trengte han ikke å registrere båten i Norsk Skipsregister. Problemet var at selgeren også i denne saken "glemte" å opplyse om at den allerede sto i registeret – med Norsk Båtsenter AS som eier.

Eieren tok båten i bruk i Oslofjorden, men i november 2010 krevde Nordea ytterligere pant for sine krav hos Norsk Båtsenter. De tok da pant i samtlige båter som ifølge Skipsregisteret tilhørte båtsenteret, heriblant denne 45 fots Princessen, skriver BT.no.

Rett etterpå gikk Norsk Båtsenter konkurs. Ettersom båten var registrert på selskapet – og Nordea hadde pant i den – måtte altså eieren levere den til konkursboet.

Nå går båteieren til søksmål mot selgeren i Norsk Båtsenter og mot daglig leder i selskapet på salgstidspunktet. Kravet er på 3,7 millioner kroner pluss renter, og saken skal behandles i Bergen tingrett neste uke.