Førsteinntrykk: Quicksilver 755 PH

FORBEDRING: Quicksilver har tatt sjumilssteg i riktig retning med sin 755 Pilothouse.

Enorm forbedring

Det langt mellom hver gang vi ser et større kvalitetshopp fra en modell til en annen.

Publisert Sist oppdatert

Steget fra Activ 705 Cruiser til 755 Pilothouse er imponerende. Her er det flere som har fått en sterk konkurrent.

Quicksilver 755 Pilothouse tilhører den såkalte Capture-serien og ble lansert på vårens messer. Ved første øyekast tenker man at dette er nok en styrhusbåt i lavprissegmentet. Og begge deler stemmer for så vidt. Men 755 Pilothouse overrasker: Den er stillere bygd enn konkurrentene, layouten er godt gjennomtenkt og sjøegenskapene er, med små unntak, fullt tilfredsstillende.

Bra dekkslayout

Det første vi merker oss ved båten, er den gjennomtenkte dekkslayouten. Her er ingen store nyvinninger, men samvittighetsfull behandling av et velprøvd konsept gir kort og godt en båt som fungerer bra til sitt praktiske formål. Den har et stort og praktisk akterdekk med god adkomst via en port i akterspeilet på styrbord side. I dekket har man meget god adkomst til store stuverom og samtlige luker har gassløftere.

Solide, nedfellbare sittebenker finnes både mot akterspeilet og på babord side. Den utvendige styreposisjonen fungerer utmerket, og det er lett å bevege seg langs sidedekket på styrbord side frem på fordekk hvor det er åpning i den solide rekka. I styrhuset er det både stor akterdør og sidedør ved førerplassen som kan åpnes, og som dermed gir en letthåndtert og praktisk bruksbåt. Akterdøra er stor og gir enkel adkomst til det romslige styrhuset. Her er det tre sitteplasser i fartsretningen (hvilket er i snaueste laget i en slik båt), og en grei byssebenk lengst akter på babord side. Båten tilbys med trykkvann som ekstrautstyr.
LETT ADKOMST til stuverom under akterdekekt er et pluss. Samtlige luker var forsynt med doble terser og gassløftere.

Bra med stuveplass

Fører- og passasjerstol kan vendes slik at tre personer sitter rundt et bord som kan fjernes helt. Inn under fordekket er det en dobbelkøye hvor de midtre ifyllingsputene kan fjernes slik at man får to enkeltkøyer og god sittehøyde. Her er det også et toalett som må brukes i alles påsyn uten skjermingsmuligheter. Både fører- og passasjerplass har gode fothvilere. Det er dessuten rikelig med stuveplass også i styrhuset. Førerplassen er moderne, praktisk og komfortabel og vinduene er forsynt med to solide vindusviskere.

FÅ SITTEPLASSER: Det er åpenbart at 755 Pilothouse er en sportsfiskebåt i første rekke. Et av de største minusene ved båten er få sittplasser i styrhuset.

Godt sammenskrudd

Alle beslag og innfestinger om bord synes å være av god kvalitet, og stille og knirkefri gange i sjøen er en indikasjon på at båten er godt sammenskrudd. Takket være vektfordelingen har 755 Pilothouse en ytterst marginal planingsterskel, noe som gir et fleksibelt fartsregister. Båten har gjennomgående gode sjøegenskaper, men propellen suger luft for tidlig i svingkurven slik at man mister fart og båten faller ut av plan ved litt aktiv kjøring, selv med XL-stamme. Det er et irritasjonsmoment som produsenten bør se nærmere på.

MODERNE førerplass med god ergonomi og sidedør ut på  sidedekket gjør båten enkel i bruk.

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Polen

Lengde (meter): 7.39

Bredde (meter): 2.79

V-bunn (grader): 17.00

Vekt (kg): 2000

Dyptgaende (meter): 0.80

Drivstoff (liter): 300

Max. antall personer: 8

Motoreffekt fra (hk): 150.00

Motoreffekt til (hk): 200.00

Motor testbåt: Mercury Verado F150

- Sylindervolum: 300

- Antall synlindre: 4

- Effekt (hk): 150.00

- Effekt (kw): 110.00

Toppfart i test (knop): 30.00

Opplysninger: www.quicksilver.no