115 fot luksus i 52 knop

Italienske Pershing sjøsatte sin nye juvel Pershing 115 denne uka. Med gassturbinmotor og vannjet-fremdrift kommer båten opp i hele 52 knop.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Det legges opp til lukseriøse opplevelser på sjøen når eieren av den nye Pershing 115 tar yachten i bruk. Den ukjente kunden hadde en rekke ønsker for sitt nye leketøy. Blant annet ville han ha plass til mannskap på 15. Disse deler på tre lugarer med fem køyeplasser i hver. Litt mer luksus er det sannsynligvis i eierlugaren og de tre gjestelugarene som totalt har 9 sengeplasser.

Heftig ytelse

Eieren insisterte også på perlehvitt skrog og spisebord i teak for ti personer. Videre ville rikingen ha vannjet som fremdrift. To MTU dieselmotorer på totalt 7400 hk gir kraft som får utløp i de to Rolls Royce-vannjetene. Men denne fremdriften alene får båten en toppfart på 38 knop. Men det stopper ikke der. Mannen som bestilte yachten ville ha mer fart, og fikk derfor montert et ekstra vannjet-drev fra Vericor mellom RR-drevene. Dette drives av en gassturbin som yter 5100 hestekrefter. Men alle hestene i galopp samtidig oppnår båten hele 52 knop. Det er ganske sinnsykt for en båt i denne størrelsen.

Båten er produsert av Pershing som er en del av Feretti-konsernet. Denne yachten er bygg nr ni.

www.ferettigroup.com

(14.01.2011)