Skaper liv i gammelt verft

Kunstner Per Fronth og mesterkokk Trond Moi blir med i nyutviklingen av det gamle Verftet i Ny-Hellesund i Søgne, Vest-Agder.

Publisert Sist oppdatert

- Etter generasjoner med verftsdrift er tiden kommet for å videreutvikle verftseiendommen. Det er spennende, men samtidig skremmende å skulle stikke ut Veftets kurs for fremtiden. Et klart ønske er å fortsette verdiskapingen på Verftet i Ny-Hellesund. Derfor har vi knyttet til oss Per Fronth og Trond Moi som er bærere av de kvaliteter vi ønsker å forbinde oss med, sier utviklerne John Atle Bentsen og Rune Torsøe.

Verdiskapning

Nyutviklingen av Verftet resulterer i 21 leiligheter, kunst og matopplevelser. Det nye Verftet vil stå ferdig i mars 2012 .
- Å få lov til å være med å prege utviklingen på Verftet med egne arbeider slik Ny-Hellesund har vært med å sette spor i mitt eget liv er fantastisk inspirerende - og en unik mulighet for en kunstner som har havet som sitt rå-materiale. Alt innenfor rammen av et kystmiljø som til alle tider har invitert til idéutveksling, innovasjon og nyskapning - gjennom handel i møte med kulturer fra fjerne himmelstrøk, sier kunstner Per Fronth


FREMTIDEN: Slik skal verftet se ut når det er ferdigstilt.

Et ufattelig matfat – rett ved bryggekanten

Ny-Hellesund i Søgne er et kystmiljø som til alle tider, og i mange generasjoner har invitert til idéutveksling, innovasjon og nyskapning - gjennom handel i møte med kulturer fra fjerne himmelstrøk.
- Ny-Hellesund - for et sted, for en historie, for en plass og for et verft! Jeg gleder meg enormt til å starte å lage det kanskje flotteste matstedet jeg har skapt så langt, basert på lokale råvarer, lokale mennesker og internasjonale vyer. Jeg klarer ikke å vente og det er en god magefølelse, sier Trond Moi, BØLGEN & MOI.

Tradisjonsbærer

Det tradisjonsrike og maritime Bentsen og Sønner Slipp og Mek. Verksted har siden det første fartøyet “Tex” ble sjøsatt i 1956 og frem til 1986 - bygget 42 fartøy og en rekke skrogoppdrag. Jan Erik Bentsen holdt driften oppe ved Verftet helt frem til 2008.
- Vi ønsker å bidra til å skape et moderne maritimt miljø, som er forankret i sin egen historie i
Ny-Hellesund, men som har sitt klare fokus festet mot fremtiden, forteller John Atle Bentsen.

(Pressemelding, 3.11.2010)