Ny Marex sjøsatt og testkjørt

-Vi er storfornøyd, sier Stian Wesøy hos Marex AS etter aller første prøvekjøring av den splitter nye Marex 320 ACC.

Publisert Sist oppdatert

Av Atle Knutsen

Sørlandet viste seg fra en strålende side i går, da Marex foretok de første sjø-testene av den nye båten. 320 ACC skal lanseres nå i sommer, og båten er allerede tilbake i produksjonshallen for ferdigstillelse og noen mindre justeringer. Båten vil også bli vist under Båter i sjøen i Sandvika i september.

Lillesøster til suksessmodell

Marex 320 ACC er lillesøsteren til den mye omtalte Marex 370 ACC som har gjort rent bord i kampen om prestisjetunge priser rundt om i Europa etter at den ble lansert i 2009. Også med den nye båten, som vil bli en av flere i en større familie med samme design, satser Marex høyt.

-Dette kommer til å bli den mest voluminøse familiebåten i sin klasse på markedet, sier Stian Wesøy, som ikke kunne skjule sin begeistring etter å ha testkjørt båten for første gang.

-Sjøegenskapene innfridde alle våre forventninger, og med svært gode fartsresultatet med en Volvo Penta D4-300 på prototypen, har vi grunn til å ha meget store ambisjoner når de første produksjonsmodellene settes på sjøen.

Familielikheten med 370 ACC er slående, men båten er altså 1,36 meter kortere enn storesøster og vil bli henimot en million kroner rimeligere. Dermed håper Marex-sjefen at denne båten kan bli den nye innstegsmodellen til båtlivet for mange, og at den passer godt inn i dagens markedssitusjon.

-Det er fremfor alt ekstremt god innvendig volum med enorm ståhøyde, praktiske løsninger og meget god utnyttelse av stuveplassen om bord som gjør at denne båten bringer akterkabinkonseptet inn en ny tidsalder. Designet er også moderne, samtidig som det er tidløst, sier Wesøy.

Info:

www.marex.no