Nanoteknologi for båt

Nanoproduktet StayClean introduseres nå på det norske markedet. Produktet brukes i stedet for vanlige poleringsmidler under båtpussen.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding fra importøren - Laguna AS - sørger StayClean for at båten blir enklere å holde ren. I tillegg øker beskyttelsesevnen mot riper og mekaniske skader, samt UV-stråler. Overflaten får også mindre friksjon, slik at det oppnås høyere hastighet. Dette kan utnyttes for regattaseiling.
Båter som er behandlet med StayClean skal etter sigende være enklere å rengjøre fordi vann, olje og skitt hindres i å trenge inn i overflaten. Når StayClean påføres gelcoaten vil nanopartikler danne en nettverksstruktur som er så fin at forurensning ikke kan trenge inn eller feste seg. Alger, kalk, sopp, fett, tjære osv. vaskes bort i kraftig regn eller med rennende vann.
StayClean er den første og eneste produsenten som har utviklet et NANOprodukt spesielt beregnet på plast-/glassmaterialer til båt. StayClean produseres i Østerrike og distribueres i Norge av Laguna AS,
post@laguna-as.com