Produksjonsstopp for Ibiza

Fra og med neste uke stanser Ibiza Boats all produksjon med bare to av 22 ansatte igjen. Produksjonsstansen skal etter planen vare i fem uker. (04.02.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Fra før av har Ibiza siden 6. januar heltidspermittert fire ansatte, mens 18 ansatte har vært permittert 50 prosent. Fra neste uke setter båtprodusenten i Arendal inn flere tiltak for å møte nedgangen i båtsalget, og stopper produksjonen i godt over en måned.
– Vi stenger produksjonen i fem uker fra neste torsdag. Det vil kun befinne seg to personer på jobb i denne perioden, sier daglig leder Rune Høgevoll ved Ibiza Boats, til lokalavisa Agderposten.

I følge Høgevoll kommer Ibiza Boats til å starte opp igjen arbeidet etter de fem ukene, men for "halv" maskin. 16 ansatte skal da tilbake i halv stilling.
– Det er veldig usikkert hvordan situasjonen blir fremover, men de 16 ansatte begynner å jobbe etter fem uker. Om de fire ansatte som er permittert 100 prosent starter opp igjen etter fem uker, kan jeg ikke svare på nå, sier Høgevoll til lokalavisa.

Ibiza har tidligere varslet sterk satsing, blant annet i eksportmarkedet, men må nå altså som flere andre i bransjen gjøre tiltak for å møte nedgangstidene. Ibiza Boats er likevel en av de norske båtprodusentene som lanserer nye båtmodeller i 2009. Båtmagasinet har nylig prøvekjørt Ibiza 25 Sport Open, som også kommer i en Sport Cab-versjon. ) tillegg kommer det ny utgave av Ibiza 21 Weekender, som for første gang skal vises fram under Sjøen for Alle.