Optimisme på båtmesse

Etter den første helgen på verdens største innendørs båtmesse i Düsseldorf er det forsiktig optimisme foran sesongen. (19.01.2009)

Publisert Sist oppdatert

Av Hans Due

Flere produsenter forteller om godt besøk og stor interesse for båtene som er utstilt. Vi traff blant annet Windy-direktør Knut Heiberg Andersen som fortalte at interessen for deres båter hadde vært større enn på flere år på denne spesielle messen. Windy hadde i utgangspunktet ikke planlagt å være med på messen i Düsseldorf i år, men ombestemte seg og stilte med to modeller, en 48-foter og en 36-foter, og Heiberg Andersen forteller at de er veldig glade for at de allikevel var med på grunn av den store interessen som har resultert i flere konkrete pristilbud som de regner med vil resultere i salg.

Norske Ibiza stiller også ut to båter i Düsseldorf for første gang, en 24-foter og en 26-foter, og eksportansvarlig Frank Høier forteller at det har vært stor pågang for å se nærmere på båtene, både fra potensielle kjøpere og mulige utenlandske importører.

Det er færre norske båtutstillere i D'usseldorf enn vanlig, men foruten Windy og Ibiza fant vi også Marex med sin nye 37-foter som også ble kåret til "Motorboat of the Year" i sin klasse, Viksund med en båt, Kaasbøll med sine aluminiumsbåter og mykplastbåtene Pioner, River og Hasle i utstillingen.