Hansvik på sparebluss

Fra og med neste uke velger Hansvik Båt AS å redusere produksjonen og permitterer ansatte i håp om å forskyve kostnader. (15.10.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Norsk "kinderegg" premiereklar
Hansviks nye linjer
Førsteinntrykket: Hansvik 630 HT

I følge daglig leder Roger Hansvik er det snakk redusert produksjon og permitteringer av en del av de 24 ansatte, i en periode på mellom seks til ti uker.
- Det ligger ingen stor dramatikk i dette. Samtlige ansatte har nå fått annet arbeid, men skal fortsatt jobbe for oss. Det vi snakker om her er en forskyvning i produksjonen og kostnader, sier Roger Hansvik til Båtmagasinet. 

Streng vinter

Det nye driftsselskapet Hansvik Båt AS, som ble dannet av Hansvik AS, AS Kellox og Wiliksen Invest AS i mai i fjor, fikk nedgangstidene i båtmarkedet midt i ryggen. Ny kapital og satsing på kjappere utvikling av nye modeller ga ikke de salgstallene en hadde håpet på i første driftshalvår. Samtidig med permitteringene og produksjonsreduksjonen, skal båtprodusenten også jobbe med å finne finansieringsløsninger i forhold til eiere, Innovasjon Norge og bankforbindelser.
- Det er en stor utfordring som vi ikke er i helt i mål med. Men det ser ut til å vi skal lykkes med nødvendige løsninger, sier styreleder Are Brekk til Namdalsavisa. Han tror det blir en tøff vinter for Hansvik, men understreker at båtprodusenten skal komme igjennom bølgedalen og videre oppleve et økonomisk bra 2010.

Optimisme for 2010

Styrelederens opptimisme skyldes blant annet positive tilbakemeldinger fra forhandlernettet, samt bra interessen for de nye modellene i 630-serien. I løpet av året lanserer Hansvik også den nye modellen 550 Fisker, mens andre planlagte modeller legges på is inntil videre.
- Fritidsbåter er en kapitalvare som markedet i krisetider kutter før bil og artikler til hjemmet. Samt at det i etterkant av krisen også er en klar avventende holdning før omsetninga normaliserer seg igjen, påpeker Brekk overfor lokalavisa.

Powered by Labrador CMS